Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χουάν Βερόν: «Ο κόσμος στην Αργεντινή ξεχνάει τα προβλήματά του...»

Χουάν Βερόν: «Ο κόσμος στην Αργεντινή ξεχνάει τα προβλήματά του…»

Αποθεωτική υποδοχή για τους πρωταθλητές κόσμου στο Μπουένος Αϊρες. «Στο ίδιο επίπεδο Μέσι και Μαραντόνα», λέει ο πρώην διεθνής με την Αλμπισελέστε, Χουάν Βερόν.

Μετά την ποδοσφαιρική πανδαισία της Κυριακής, μία αποθεωτική υποδοχή περίμενε την Εθνική Αργεντινής κατά την επιστροφή της στο Μπουένος Αϊρες (στη φωτογραφία, επάνω, εκατομμύρια άνθρωποι υποδέχονται την Εθνική Αργεντινής στο Μπουένος Αϊρες).

Εκατομμύρια άνθρωποι

Η Τρίτη κηρύχθηκε εθνική αργία, εκατομμύρια άνθρωποι πλημμύρισαν τις κεντρικές λεωφόρους της πόλης για ένα μεγάλο πάρτι στο περίφημο μνημείο του Οβελίσκου.

Δείτε ακόμα – Μουντιάλ 2022: Φίλοι της Αργεντινής χαρίζουν φανέλα σε άστεγο για να πανηγυρίσει μαζί τους

Οι παίκτες της «Αλμπισελέστε» αρχικά επέβαιναν σ’ ανοιχτό λεωφορείο, που όμως ήταν αδύνατον να προχωρήσει μέσα στο πλήθος κι έτσι αργότερα ανέβηκαν σ’ ελικόπτερο για να πετάξουν πάνω από την κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας.


Ο Μέσι και οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν στο ανοιχτό λεωφορείο

Μιλώντας στο πρακτορείο AP ο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες που ανέδειξε η Αργεντινή τις τελευταίες δεκαετίες, σχολιάζει τη φρενίτιδα που επικρατεί στο Μπουένος Αϊρες: «Ηταν απίστευτο αυτό που συνέβη», λέει.

Και προσθέτει: «Εκανε τους ανθρώπους να ξεχάσουν οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην Αργεντινή, να ξεχάσουν όλα τους τα προβλήματα. Η ευτυχία ξεχειλίζει, όλα τα υπόλοιπα έχουν αφεθεί κατά μέρος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που μπορεί να σου επιφυλάσσει οδυνηρές αναμνήσεις, αλλά μερικές φορές, και ειδικά σε τέτοιες στιγμές, σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα…»

H κληρονομιά του Μέσι


Η Εθνική Αργεντινής σηκώνει το Κόπα Αμέρικα το 2021

Ο Λιονέλ Μέσι παίζει στην Εθνική Αργεντινής από το 2005 και το απωθημένο του ήταν να κατακτήσει μαζί της έναν τίτλο. Στο «φινάλε» τα κατάφερε με το παραπάνω.

Πέρσι κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα με εμβληματική νίκη επί της Βραζιλίας μέσα στο Στάδιο Μαρακανά. Φέτος σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ακόμη και οι επικριτές του τον αποθεώνουν και παραδέχονται τώρα ότι αξίζει μία θέση στο πάνθεον του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, δίπλα στον Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Το επίτευγμα του Μέσι είναι απίστευτο, νομίζω ότι άξιζε ένα τέτοιο φινάλε», λέει ο Βερόν. «Είναι και η κληρονομιά του για το μέλλον. Το πρόβλημα είναι τί θα γίνει με την εθνική ομάδα μετά την αποχώρησή του. Είναι περίπλοκο το θέμα. Ο,τι έγινε με τον Μαραντόνα, μπορεί να συμβεί τώρα με τον Μέσι».


Ο Βερόν σε φιλανθρωπικό παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης το 2016

Ο Χουάν Βερόν αναδείχθηκε στην Εστουντιάντες και διακρίθηκε σε μεγάλους ευρωπαϊκού συλλόγους, όπως η Λάτσιο, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Ελλάδα βρέθηκε απέναντί του στο Μουντιάλ του 2010 και μπορεί ο Αλέξανδρος Τζόρβας, τερματοφύλακας τότε της Εθνικής, να εξουδετέρωσε τις «βολίδες» του Βερόν, αλλά η Αργεντινή του Μέσι και του Αγκουέρο είχε τις λύσεις και τελικά επικράτησε με 2-0.

Ο ίδιος ο Βερόν είχε την τύχη να παίξει δίπλα στον Μέσι, αλλά και τον Μαραντόνα. «Και οι δύο έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν στα χρόνια που έπαιζαν στην Εθνική», τονίζει.

«Σήμερα νομίζω ότι είναι ισάξιοι, λόγω του παγκοσμίου κυπέλλου. Αλλά κανείς στην Αργεντινή δεν θα επιχειρούσε να επισκιάσει την ιστορία του Μαραντόνα, κάνοντας συγκρίσεις με τον Μέσι…»

«Είναι καλύτερος από τον Ρονάλντο»


Τεράστιο πάρτι στην Πλατεία Δημοκρατίας του Μπουένος Αϊρες

Σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο, μόνιμοι αντίπαλοι για τη «Χρυσή Μπάλα» τα τελευταία χρόνια ήταν ο Λιονέλ Μέσι (που μεγαλούργησε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και τώρα συνεχίζει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμαίν) και ο Πορτογάλος Ρονάλντο.

Επτά «Χρυσές Μπάλες» έχει κερδίσει ο Μέσι, πέντε ο Ρονάλντο. Φέτος έμειναν και οι δύο για πρώτη φορά έξω από την πρώτη δεκάδα των υποψηφίων.

Αλλά όταν τίθεται το ερώτημα «Μέσι ή Ρονάλντο», ο Χουάν Βερόν έχει ξεκάθαρη άποψη: «Είναι μία κουβέντα που θα συνεχιστεί για πολύ, αλλά εγώ πιστεύω ότι ο Μέσι είναι πιο μπροστά από τον Ρονάλντο, για να μην πούμε ότι είναι ένα επίπεδο πιο πάνω απ’ όλους. Χωρίς αμφιβολία, ο Μέσι είναι ένα βήμα μπροστά…».

Πηγή: Deutche Welle

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024