Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «Γέφυρα του Λονδίνου» ετοιμάζεται να πέσει και στη Βραζιλία

Η «Γέφυρα του Λονδίνου» ετοιμάζεται να πέσει και στη Βραζιλία

Μια μακάβρια αντιπαράθεση για τα σκήπτρα στο ποδόσφαιρο που αποδεικνύεται πως είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Για τη δική της επιχείρηση «Γέφυρα του Λονδίνου» προετοιμάζεται η Βραζιλία τις τελευταίες ώρες. Ο Πελέ δίνει καθημερινά μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Ο καρκίνος καλπάζει και έχει προκαλέσει νεφρική και καρδιακή δυσλειτουργία.

Οι μέχρι πρόσφατα επιφυλακτικοί στις ανακοινώσεις τους γιατροί του νοσοκομείου Albert Einstein έστειλαν στον κόσμο το πρώτο σοβαρό προειδοποιητικό μήνυμα: η ογκολογική νόσος στον Πελέ παρουσιάζει εξέλιξη.

Οι μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου έχουν έτοιμες προς εκτύπωση τις νεκρολογίες του κινητού τοπόσημου της Βραζιλίας. Του ανθρώπου που έγινε βασιλιάς με μια μπάλα και σύμβολο της βραζιλιάνικης χειραφέτησης.

Την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, την ημέρα που το Μπουένος Αϊρες υποδεχόταν τον δικό της βασιλιά, Λιονέλ Μέσι, σελίδα στο Facebook προσέλκυσε σε λίγα λεπτά ένα εκατομμύριο Likes γράφοντας «R.I.P. Pele» και δίνοντας λεπτομέρειες για τον θάνατο του. Μια φάρσα η οποία πλέον ενοχλεί τους Βραζιλιάνους που στέκονται νοερά στο προσκεφάλι του δικού τους μύθου.

Τα όσα έζησε η Αργεντινή τις προηγούμενες ώρες, ωχριούν μπροστά στο κύμα που είχε σαρώσει τη Βραζιλία το 1958, όταν ο 17χρονος τότε Πελέ κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σελεσάο. Από την Μπόα Βίστα, το Μανάους, τον Αμαζόνιο μέχρι το Ρίο ντε Ζανέιρο, το Σάντος και το Πόρτο Αλέγκρε οι Βραζιλιάνοι είχαν ξεχυθεί στους λασπωμένους δρόμους, στις μεγάλες λεωφόρους και στις διάσημες παραλίες για να γιορτάσουν τον ποδοσφαιρικό λυτρωτή τους.

Οι περισσότεροι δεν ήξεραν πώς ήταν το σχήμα του προσώπου του, το κορμί του. Ο,τι γνώριζαν το μάθαιναν από τις περιγραφές του ραδιοφώνου που δεν έπιανε παντού. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της εποχής ήταν οι φήμες, οι κουβέντες από στόμα σε στόμα, ένας αραμπάς που όμως κατάφερε να φτάσει σε όλο τον κόσμο.

Βλέποντας τις εικόνες από την πρωτεύουσα της Αργεντινής και διαβάζοντας την El Financiero πως η Κεντρική Τράπεζα της χώρας σκέφτεται να τοποθετήσει το πρόσωπο του Μέσι σε χαρτονόμισμα των 1.000 πέσο, η Βραζιλία ετοιμάζει τη δική της απάντηση για να τιμήσει το σημείο αναφοράς του ποδοσφαίρου. Για να δείξει ποιος είναι ο πραγματικός βασιλιάς, όπως το 1970 που κάθε πλατεία, λεωφόρος και σκοτεινό σοκάκι ονομάστηκε «Πελέ» και οι πρόεδροι έκαναν ουρά για να του υποβάλλουν τα διαπιστευτήρια τους.

Μια μακάβρια αντιπαράθεση για τα σκήπτρα στο ποδόσφαιρο που αποδεικνύεται πως είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024