Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού «μεταμορφώθηκε» προς το καλύτερο

Πώς η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού «μεταμορφώθηκε» προς το καλύτερο

Δεν έτυχε, πέτυχε

Χριστούγεννα μόνος στην κορυφή της Volleyleague θα κάνει ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ με 3-1 στο ντέρμπι κορυφής στο φινάλε του πρώτου γύρου.
Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα κάτι όμως που ουδόλως τους ενδιαφέρει καθώς αυτό που τους «καίει» είναι να στεφθούν πρωταθλητές μετά το τέλος των πλέι οφ σε λίγους μήνες επιστρέφοντας στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ.

Πέρυσι τέτοια εποχή στο ίδιο γήπεδο στο Μελίνα Μερκούρη ήταν ο Παναθηναϊκός που είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού με 3-1 και αναδείχθηκε πρωταθλητής Χειμώνα ενώ ξανακέρδισε στο φινάλε του «μικρού» πρωταθλήματος  (που οι τέσσερις πρώτοι έπαιξαν εντός εκτός και η βαθμολογία προστέθηκε σε αυτή που είχαν στο τέλος της κανονικής περιόδου) και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Και όμως παρά την αποτυχία η διοίκηση των Πειραιωτών όχι απλά κράτησε τον Ιταλό τεχνικό Αλμπέρτο Τζουλιάνι με διετές μάλιστα συμβόλαιο (για να «χτίσει» την ομάδα όπως ο ίδιος θα ήθελε καθώς πέρυσι είχε έρθει στα μέσα της σεζόν και διαχειρίστηκε την ομάδα που είχε στήσει ο Δημήτρης Καζάζης) αλλά έκανε και πραγματικότητα τις επιθυμίες του.

Φέρνοντας τον συμπατριώτη του, Ντράγκαν Τράβιτσα στην ομάδα έναν εξαιρετικό πασαδόρο που ανέλαβε άμεσα ηγετικό ρόλο έχοντας χαρακτηριστικό το ότι είναι δυνατός και αποφασιστικός παίκτης ακριβώς όπως ήταν ο πατέρας του Λιούμπο Τράβιτσα, παλαιός τεχνικός του Ολυμπιακού.

Μαζί με τον έμπειρο πασαδόρο (που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα) ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι ζήτησε – και ο Μιχάλης Κουντούρης υλοποίησε την επιθυμία του – τον Σλοβένο διαγώνιο Τόνσεκ Στέρν  που είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Παράλληλα αποκτήθηκε ένας ακόμα Σλοβένος ο  έμπειρος κεντρικός Αλεν Παγένκ. Οι δύο Σλοβένοι μαζί με τον Δημοσθένη Λινάρδο έχουν δημιουργήσει μια πολύ δυνατή γραμμή στο μπλόκ που είναι από τα ατού εφέτος του Ολυμπιακού ο οποίος παράλληλα συνεχίζει και στην Ευρώπη (Cev Cup) όπου είναι ιδιαίτερα πιθανός ένας «αιώνιος» ημιτελικός με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό!

Ένα άλλο στοιχείο που υπερτερεί σε σχέση με την περσινή ομάδα το εφετινό σύνολο των Ερυθρολεύκων είναι το σερβίς με τον Κουβανό Σαλβαδόρ Ιντάλγκο να κάνει τη διαφορά. Ήταν μάλιστα από τους καλύτερους της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ παρά την αγωνία που είχε περάσει την παραμονή έχοντας το παιδί του στο νοσοκομείο !
Μαζί με τον Τράβιτσα ο Ολυμπιακός έχει και το στοιχείο του απρόβλεπτου καθώς και οι δύο έχουν την «τρέλα» τους που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη πολλές φορές για να αλλάξουν τα δεδομένα ενός παιχνιδιού που έχει στραβώσει.

Κλειδί φυσικά (εξίσου εκ των κορυφαίων στο ντέρμπι) η προσθήκη του Ραφαήλ Κουμεντάκη που άλλαξε τα δεδομένα προς το καλύτερο και στο μπλοκ.

Η νέα χρονιά που ξημερώνει σε λίγο μπαίνει με πολύ αισιόδοξα μηνύματα για τον νέο Ολυμπιακό που θέλει να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024