Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Qatargate: Πανικός στην ηγεσία της Κομισιόν – Οι αποκαλύψεις του Τζόρτζι που έφεραν σε δυσμενή θέση την Εύα Καϊλή

Qatargate: Πανικός στην ηγεσία της Κομισιόν – Οι αποκαλύψεις του Τζόρτζι που έφεραν σε δυσμενή θέση την Εύα Καϊλή

Η Ελένη Χρονοπούλου, Μέλος ΠΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, και ο δικηγόρος, ειδικός σε θέματα Ενέργειας, Ορέστης Ομράν, μίλησαν για την υπόθεση διαφθοράς Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η κρίσιμη ώρα της απολογίας ενώπιον της Δικαιοσύνης έφτασε για την Εύα Καϊλή, η οποία το πρωί της Πέμπτης (10:00 ώρα Ελλάδας) θα παρουσιαστεί στον ανακριτή στις Βρυξέλλες για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συμμετοχή του Κατάρ στο περιβόητο Qatargate.

Αυτή τη φορά, η ίδια θα είναι παρούσα στο δικαστήριο επιδιώκοντας να αποφύγει την προφυλάκισή της. Η ελληνίδα ευρωβουλευτής θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητά της και από εκεί θα κριθεί εάν θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη της ή εάν θα βγει με περιοριστικούς όρους, ή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο δικηγόρος, ειδικός σε θέματα Ενέργειας, Ορέστης Ομράν, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA για την ποινική μεταχείριση της Εύας Καϊλή και για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Η Εύα Καϊλή αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της – Τι είπε ο δικηγόρος της

«Αυτό που αποκομίζω είναι ότι στην προσπάθειά του να πάρει κάποια πράγματα πάνω του ο σύντροφός της, προκειμένου να αθωωθεί η κ. Καϊλή, και ταυτόχρονα να κάνει και την δική του ποινική μεταχείριση καλύτερη, τα έκανε χειρότερα. Με το να αποκαλύπτει δηλαδή τόσα πολλά στοιχεία για τη δράση αυτής της οργάνωσης στο ευρωκοινοβούλιο εκ μέρους συμφερόντων τρίτων χωρών. Η φράση ότι «είναι προδομένη» περισσότερο μοιάζει στάση της υπερασπιστικής γραμμής της, για πράγματα που δε γνώριζε, και προκειμένου να δείξει ότι δεν ήταν μέρος αυτού του συστήματος», είπε αρχικά.

Τυπικά θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι δεν συντρέχουν οι όροι της προφυλάκισής της, οι οποίες κατά το βελγικό δίκαιο είναι πολύ συγκεκριμένες, ότι δεν είναι ύποπτη φυγής και ότι δε θα καταστρέφει στοιχεία που έχουν σχέση με την υπόθεση. Σίγουρα θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τον ανθρώπινο παράγοντα, ότι είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού, αλλά από μόνο του αυτό το στοιχείο δεν είναι επαρκές για να οδηγήσει στην αποφυλάκιση της μέχρι τη δίκη. Ο θεσμικός ρόλος των βουλευτών είναι απαραίτητος κρίκος της αλυσίδας που δικαιολογεί αυτή την λειτουργία της οργάνωσης, η οποία ήταν να επηρεάσει αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου», συμπλήρωσε ο κ. Ομράν.

«Είναι πιθανό, κομμάτι του αποδεικτικού υλικού να είναι στο δικαστήριο, προκειμένου να δικαιολογήσει την προφυλάκισή της. Η ίδια έχει αποδεχθεί σε μεγάλο βαθμό ότι κάποια πράγματα δεν δικαιολογούνται, για παράδειγμα η ύπαρξη των χρημάτων που βρέθηκαν στον πατέρα της. Τα γεγονότα από μόνα τους δεν μπορούν να διαψευστούν εύκολα», τόνισε ο δικηγόρος.

«Πού είναι η βαλίτσα σου»

Η κ. Χρονοπούλου μέλος ΠΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, από την πλευρά της αναφέρθηκε στην υπόθεση, στις αντιδράσεις των ευρωβουλευτών και εργαζόμενων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στη στάση της ευρωβουλευτού.

«Όλοι όσοι εργάζονται στους θεσμούς είναι σοκαρισμένοι. Όσο έχει ξεκινήσει αυτή η συζήτηση, το κύριο είναι ότι στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στο Βέλγιο, η κύρια ατάκα που χρησιμοποιούν «χιουμοριστικά» μεταξύ τους όλοι είναι «που είναι η βαλίτσα σου;», είναι η ατάκα των ημερών και είναι σχετικά επικίνδυνο. Δεν πρέπει να απαξιώνουμε τα πάντα, οι «κακοί θεσμοί». Πρέπει να δούμε τι έχει πάει στραβά και ποια είναι τα περιθώρια βελτίωσης. Το «καλό» είναι ότι δεν έχουμε κοντά ευρωεκλογές γιατί η αποχή θα ήταν μεγάλη και στην Ελλάδα οι πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο», υποστήριξε η κ. Χρονοπούλου.

Για την υπόθεση του κ. Αβραμόπουλου, σχολίασε: «Όταν  κάνεις κάποια εξωτερική δραστηριότητα, πρέπει να είναι δηλωμένα με πολλή αυστηρότητα. Οπότε ορθώς έδωσε η κ. Φον ντερ Λάιεν το πράσινο φως να γίνει έρευνα. Δίνεται η άδεια, περνάς από αυτή την επιτροπή που ελέγχει εάν μπορείς να κάνεις αυτή την δραστηριότητα, προφανώς τώρα που ακούστηκε κάτι ελέγχουν τα πάντα».

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024