Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ασύδοτη αλβανική μαφία τρομάζει την Ελληνική Αστυνομία

Η ασύδοτη αλβανική μαφία τρομάζει την Ελληνική Αστυνομία

Πληθαίνουν τα συμβόλαια θανάτου ανάμεσα σε κακοποιούς σε πολυσύχναστους χώρους • Το παρασκήνιο της φονικής επίθεσης, η εντολή μέσα από τις φυλακές και το ενδιαφέρον των ιταλικών Αρχών.

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν πλέον στην ΕΛ.ΑΣ. τα αλλεπάλληλα συμβόλαια θανάτου της αλβανικής μαφίας στη χώρα μας που διεκπεραιώνονται σε πολυσύχναστα μέρη – καφετέριες, μπαρ ή καταμεσής του δρόμου – εν είδει επίδειξης δύναμης, χωρίς να συνυπολογίζεται ο κίνδυνος παράπλευρων απωλειών μεταξύ των δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών που τυγχάνει βρίσκονται στα σημεία.

Η εν ψυχρώ δολοφονία, το βράδυ της Κυριακής, μέσα σε καφετέρια γεμάτη κόσμο στη Νέα Σμύρνη, δύο Αλβανών ηλικίας 41 και 44 ετών – από τους οποίους ο πρώτος είχε εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών και διακίνησης μεταναστών – και ο τραυματισμός μίας γυναίκας αποτελεί, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ένα σαφές δείγμα της σταδιακής κυριαρχίας και της κλιμάκωσης της δράσης των αλβανών ποινικών στην Ελλάδα, που φέρεται ότι παίρνουν πλέον τα σκήπτρα στη διακίνηση κοκαΐνης αλλά και στην προστασία καταστημάτων.

Πού στρέφονται οι έρευνες μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση – Το χαμένο φορτίο με ναρκωτικά

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., στις περισσότερες περιπτώσεις ποινικοί από τη γείτονα έχουν εκτοπίσει τους έλληνες… προκατόχους τους.

Η αλλαγή φρουράς στον έλεγχο έκνομων δραστηριοτήτων έχει προκαλέσει κύκλο φονικών συγκρούσεων με ομοεθνείς αντιπάλους τους, με τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα να μη διστάζουν να προκαλούν αιματοχυσίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μάλιστα, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η εντολή για την εν λόγω εκτέλεση εκπορεύτηκε μέσα από τις φυλακές Χανίων.

Στα Σεπόλια

Τον Μάιο σημειώθηκε, σε καφετέρια στα Σεπόλια, αντίστοιχη επίθεση, με θύμα έναν 32χρονο αλβανό ποινικό, ύποπτο για τέλεση ληστειών και εκτέλεση συμβολαίων θανάτου. Τον Οκτώβριο του 2021 σε άλλη καφετέρια, στην περιοχή του Αγίου Παύλου, στο κέντρο της Αθήνας, είχε προηγηθεί η δολοφονία 39χρονου ομοεθνούς του, υπόπτου για αντίστοιχα αδικήματα.

Εναν μήνα αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021, είχε σημειωθεί φονική επίθεση σε πρατήριο καυσίμων στη λεωφόρο Θηβών που κόστισε τη ζωή σε έναν 37χρονο Αλβανό που είχε καταδικασθεί για διακίνηση κοκαΐνης, ενώ τον Ιούλιο του 2022, στη διάρκεια συμπλοκής σεσημασμένων για υποθέσεις ναρκωτικών Αλβανών σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους, έπεσαν νεκροί τρεις ποινικοί και τραυματίστηκαν τρία άτομα, εκ των οποίων και δύο αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο.

Σε αντίστοιχο επεισόδιο μαζικής συμπλοκής 13-14 Αλβανών και ορισμένων Ελλήνων στις αρχές του έτους σε καφέ στη Βούλα τραυματίστηκαν τέσσερις αλλοδαποί, οι τρεις από τους οποίους σοβαρά. Αυτή, άλλωστε, ήταν και η μοναδική υπόθεση που εξιχνιάσθηκε κατόπιν πολύμηνης έρευνας της Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο κατηγορούνται από τις ελληνικές Αρχές 200-300 Αλβανοί για συμμετοχή σε σύνθετες εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα κατεγράφησαν από κάμερες ασφαλείας αλλά και τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Νέα Σμύρνη, που φορούσε ιατρική μάσκα και κουκούλα, εισέβαλε ξαφνικά στην καφετέρια λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ και πυροβόλησε επτά φορές σε διάστημα μόλις τεσσάρων δευτερολέπτων. Οπως είναι φυσικό, επικράτησε πανικός, με τον άγνωστο εκτελεστή να διαφεύγει πεζός και ανενόχλητος.

Ο 41χρονος στόχος του του εξέπνευσε επιτόπου, αφού δέχθηκε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς, ενώ ο 44χρονος κατέληξε αργότερα, συνεπεία δύο σοβαρών τραυμάτων.

Είχε συλληφθεί

Ο 41χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2016 έπειτα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε δασικές περιοχές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας όπου είχαν εντοπισθεί δύο χασισοφυτείες, αποτελούμενες από 865 δενδρύλλια κάνναβης, ωστόσο, παρέμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το ποινικό παρελθόν του, όμως, δεν σταματάει εδώ: τον Δεκέμβριο του 2012 είχε συλληφθεί για ληστεία σε σπίτι στα Ιωάννινα και τον Ιούλιο του 2008 είχε επίσης απασχολήσει της Αρχές για κλοπές και ναρκωτικά.

Επιπλέον, το 2002, είχε εκδοθεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές Αρχές, καθώς ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών με ταχύπλοο προς τη γειτονική χώρα, η οποία κατέληξε σε συντριβή του σκάφους ύστερα από καταδίωξη από την ιταλική οικονομική αστυνομία και στον θάνατο δύο αλβανών επιβατών, εκ των οποίων ο ένας διευθυντής σχολείου.

Ο 41χρονος τους τελευταίους μήνες φέρεται ότι προσέφερε «υπηρεσίες ασφαλείας» σε μαγαζιά στη Νέα Σμύρνη και εξετάζεται η εμπλοκή του σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Ποινικό παρελθόν, τέλος, είχε και ο 44χρονος που επίσης έχασε τη ζωή του στη δολοφονική επίθεση της Κυριακής. Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί τρείς φορές σε παράνομες λέσχες της Αθήνας, χωρίς, βέβαια, να έχει κατηγορηθεί για σοβαρά αδικήματα.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024