Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι πρόσφατα ολοκληρωμένοι πύργοι της ισπανικής Σαγράδα Φαμίλια φωτίζονται για 1η φορά

Οι πρόσφατα ολοκληρωμένοι πύργοι της ισπανικής Σαγράδα Φαμίλια φωτίζονται για 1η φορά

Οι κορυφές των πύργων Λουκά και Μάρκου της βασιλικής Σαγράδα Φαμίλια φωτίστηκαν για πρώτη φορά για να σηματοδοτήσουν την πρόσφατη ολοκλήρωσή τους, μια εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε μετά την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία της ισπανικής εκκλησίας που δεν είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό.

Οι κορυφές των πύργων Λουκά και Μάρκου της βασιλικής Σαγράδα Φαμίλια φωτίστηκαν για πρώτη φορά για να σηματοδοτήσουν την πρόσφατη ολοκλήρωσή τους, μια εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε μετά την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία της ισπανικής εκκλησίας που δεν είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό.

Πιο συγκεκριμένα, τα φωτιζόμενα φτερωτά γλυπτά ενός βοδιού και ενός λιονταριού (οι μορφές του τετράμορφου που αντιπροσωπεύουν τον Λουκά και τον Μάρκο, αντίστοιχα) με το αντίστοιχο βιβλίο του Ευαγγελίου με τις συντομογραφίες των Ευαγγελιστών ήταν ευδιάκριτα στους θεατές που κοιτούσαν ψηλά από το έδαφος.

Οι ίδιοι αυτοί δύο πύργοι θα φωτίζονται τώρα κάθε βράδυ από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου μεταξύ 6 μ.μ. και 10 μ.μ., όπως και οι ομάδες γλυπτών της Γέννησης, της προσκύνησης των βοσκών και της προσκύνησης των Μάγων στην πρόσοψη της Σαγράδα Φαμίλια, η οποία είναι αφιερωμένη στην πρώιμη ζωή του Ιησού.

Με τους πύργους Λουκά και Μάρκου του ναού να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του περασμένου μήνα και τον πύργο της Παναγίας να εγκαινιάζεται τον Δεκέμβριο του 2021, τρεις από τους έξι κεντρικούς πύργους της Σαγράδα Φαμίλια έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

«Η Σαγράδα Φαμίλια επικεντρώνει επί του παρόντος τις προσπάθειές της στην ολοκλήρωση του πυρήνα των κεντρικών πύργων» δήλωσε ο Εστίβ Καμπς, εκτελεστικός πρόεδρος της Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família Foundation.

«Αναμένουμε να έχουμε ολοκληρώσει τους πύργους του Ματθαίου και του Ιωάννη μέχρι το τέλος του 2023, γεγονός που θα μας επιτρέψει να εγκαινιάσουμε ολόκληρη την ομάδα των Ευαγγελιστών» πρόσθεσε.

Αυτοί οι τέσσερις πύργοι, οι οποίοι θα έχουν ύψος 135 μέτρα όταν ολοκληρωθούν και θα έχουν φτερωτά γλυπτά με το αντίστοιχο βιβλίο του Ευαγγελίου, θα περιβάλλουν τον πύργο του Ιησού Χριστού και τον σταυρό του και θα είναι οι τρίτες ψηλότερες κατασκευές της εκκλησίας.

Και τα τέσσερα αυτά γλυπτά των Ευαγγελιστών, τα οποία στην περίπτωση του Ματθαίου και του Ιωάννη θα είναι ενός αγγέλου και ενός αετού αντίστοιχα, είναι κατασκευασμένα από μάρμαρο Θάσου, μια λευκή πέτρα που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα.

Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της εκκλησίας, Ζορντί Φαουλί, δήλωσε ότι οι φτερούγες είναι κατασκευασμένες με ένα από τα σχήματα από την τελευταία κυριαρχούμενη γεωμετρία του Καταλανού αρχιτέκτονα και σχεδιαστή της Σαγράδα Φαμίλια, Αντόνι Γκαουντί.

Ο Φαουλί είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Junta Constructora de la Sagrada Familia έχει θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση του πύργου του Ιησού Χριστού μέχρι το 2026, που συμπίπτει με την 100ή επέτειο από τον θάνατο του Γκαουντί και τη χρονιά που η Βαρκελώνη έχει επιλεγεί ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής της Unesco.

Ο εν λόγω πύργος θα έχει ύψος 172,5 μέτρα και θα αποτελεί την κεντρική δομή της εκκλησίας, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 1882.

Θα είναι ελαφρώς μικρότερος από τον Montjuic, ο οποίος υψώνεται στα 177 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι ο ψηλότερος λόφος της Βαρκελώνης, επειδή ο Γκαουντί – βαθιά θρησκευόμενος καθολικός – πίστευε ότι το έργο του Θεού (η φύση) δεν πρέπει να ξεπερνιέται από το έργο των ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο

*Με στοιχεία laprensalatina.com

Sports in

MVP των πρώτων ημιτελικών του Conference League ο φανταστικός Ελ Κααμπί! (vid)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ-τρικ στον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα και ανακηρύχθηκε MVP των πρώτων ημιτελικών του Conference League από τη UEFA.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024