Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Impact Hub Athens: Οικολογικές δράσεις στην όμορφη γειτονιά της Κυψέλης

Impact Hub Athens: Οικολογικές δράσεις στην όμορφη γειτονιά της Κυψέλης

Από τις 21 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, αν βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας, περάστε από τη Κυψέλη που θα πραγματοποιύνται markets με οικολογικό περιεχόμενο.

Τι πιο σημαντικό να συνδυάσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και την κατανάλωση των ημερών με δράσεις και δραστηριότητες οι οποίες προστατεύουν το περιβάλλον; Για τέσσερις ημέρες επισκεπτόμενοι τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης θα ανακαλύψετε εναλλακτικές γιορτινές προτάσεις. Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 20.00, θα βρείτε φρέσκα ποιοτικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι ταξίδεψαν από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας. Βιολογικά οπωροκηπευτικά, χυμοί, αναψυκτικά με βότανα και φυτά, χειροποιήτα ζυμαρικά, όσπρια και άλευρα.

Διαβάστε επίσης: «Καλάθι του Αϊ Βασίλη»: Πρεμιέρα με πάνω από 600 νέους κωδικούς – Η λίστα με τα παιχνίδια

Ιδέες για δώρα με οικολογικό χαρακτήρα

Παράλληλα, η ομάδα HyperComf θα παρουσιάσει το μοναδικό «Grow Your Own Film Seed Festival», ένα 40λεπτο short film με πλάνα από καλλιεργητικές πρακτικές στα χωράφια της Τήνου μέσα από μια αληθινή, παρατηρητική ματιά και αρκετό χιούμορ.

Επίσης στο χώρο της Αγοράς θα βρίσκεται ο κομποστοποιητής της InCommOn, δίνοντας στο φεστιβάλ κυκλικό χαρακτήρα. Η ομάδα της InCommOn θα παρέχει επίσης συμβουλές για το πως μπορούμε να συμβάλουμε σε έναν τρόπο ζωής περισσότερο βιώσιμο, κάνοντας συνήθεια τη χρήση των καφέ κάδων που προορίζονται για τη συλλογή των οργανικών μας υπολειμμάτων.

Παραμονές Χριστουγέννων από τις 23 έως και τις 24 Δεκεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνει το Evergreen Μarket και γίνεται το απόλυτο σημείο συνάντησης και αναφοράς για κοινό και sustainable brands από κάθε μέρος της Ελλάδας. Εάν ανήκετε στους λάτρεις του last-minute-shopping, στην κυψελιώτικη στοά θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε, εννοείται με τη συνοδεία των εκπληκτικών DJ sets.

Διακοσμητικά για το σπίτι, προϊόντα ομορφιάς και εδέσματα

Επίσης στο εργαστήρι Ραπτικής @modistra.hopemade, του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών, θα βρείτε μοναδικά σχεδιασμένα και ραμμένα στο χέρι αξεσουάρ και διακοσμητικά αντικείμενα των γυναικών του δικτύου. Ενώ, χειροποίητα διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι, θα βρείτε από το Pomegranate Project της MKO Action For Women, το οποίο σχεδιάστηκε για να προσφέρει υποστήριξη και φροντίδα σε γυναίκες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην Αθήνα, για να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες, όπως την εύρεση σπιτιού, θέσεων εργασίας, πρόσβασης σε υπηρεσίες και κοινωνικοποίησης.

Δεν θα λείψουν Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, από σοκολατάκια και πανετόνε μέχρι κοκτέιλς και οικολογικά ροφήματα.

Τέλος, πάγκους με οικολογικά υφάσματα, ιδιόχειρες κατασκευές και κοσμήματα αλλά προϊοντα μακιγιάζ και περιποίησης προσώπου.

Πληροφορίες

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 12:00 – 22:00, Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 10:00 – 20:00, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 10.00-18.00, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42

Είσοδος Ελεύθερη

Ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλες/-ους.

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024