Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΛΓΑ: Ποιες αποφάσεις πάρθηκαν για τη στήριξη αγροτών

ΕΛΓΑ: Ποιες αποφάσεις πάρθηκαν για τη στήριξη αγροτών

Δύο προτάσεις κατέθεσε στον ΕΛΓΑ ο ΥπΑΑΤ

Προτάσεις για την στήριξη των αγροτικών νοικοκυριών, τα οποία δοκιμάζονται από την κρίση, υπέβαλε προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς κατέθεσε δύο προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την διόρθωση της τιμής αποζημίωσης των επιτραπέζιων σταφυλιών του Ηρακλείου στη δήλωση καλλιέργειας εκτροφής, αλλά και για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί ο εκάστοτε καταθετικός λογαριασμός των αγροτών κατά την είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς από τον ΕΛΓΑ μέσω τραπεζών.

Διαβάστε επίσης: ΕΛΓΑ: Παράταση καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, οι πράτασις που κατατέθηκαν αφορούν:

α) τη διόρθωση της τιμής αποζημίωσης των επιτραπέζιων σταφυλιών Α’ κατηγορίας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Ηρακλείου στην Δήλωση Καλλιέργειας Εκτροφής (Δ.Κ.Ε.) 2022 λόγω σφάλματος υπολογισμού από τις υπηρεσίας του ΕΛΓΑ, από την εμφανιζόμενη τιμή 0.55 ευρώ/κιλό στην πραγματική τιμή των 0.62 ευρώ/κιλό.

β) κατά την είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς από τον ΕΛΓΑ μέσω τραπεζών, μετά από τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, το υπόλοιπο του εκάστοτε Καταθετικού Λογαριασμού των αγροτών μετά τη χρέωση (είσπραξη του ποσού της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς) να είναι μεγαλύτερο ή ίσο με 250 ευρώ (€), αντί 20 € που ήταν μέχρι σήμερα.

Οι παραπάνω προτάσεις του πουργού κ Γιώργου Γεωργαντά υιοθετήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση (14 Δεκεμβρίου 2022) του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) του ΕΛΓΑ και θα εφαρμοστούν αμέσως.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024