Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Εύβοια: Εκπνέει η προθεσμία για ενισχύσεις σε επιχειρήσεις σύκων

Βόρεια Εύβοια: Εκπνέει η προθεσμία για ενισχύσεις σε επιχειρήσεις σύκων

Αφορά τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις σύκων στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού

Έως τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενες πυρόπληκτες επιχειρήσεις μεταποίησης, συσκευασίας – αποθήκευσης και εμπορίας σύκων στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, οι οποίες είχαν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατά την προηγούμενη φάση.

Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 50.000 ευρώ και χορηγείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του Κανονισμού της ΕΕ περί ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis). Η ενίσχυση υπολογίζεται τυποποιημένα, σε συνάρτηση με το ύψος της μείωσης των εσόδων και της ποσοστιαίας διαφοράς εκροών-εισροών το 2021 και αφαιρούμενης της ενίσχυσης που έχει πιθανώς χορηγηθεί ήδη βάσει κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Διαβάστε επίσης: Σύκα: Έρχεται ενίσχυση de minimis – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί το ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης που έχει καταρτίσει για την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια. Προς αυτή την κατεύθυνση, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης σε επιχειρήσεις μεταποίησης, συσκευασίας – αποθήκευσης και εμπορίας σύκων της Βόρειας Εύβοιας που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες που επιτάθηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή το 2021».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport).

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αυτή ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος ένταξης στο εν λόγω σχήμα, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024