Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Γεωργαντάς: Μέσω de minimis η στήριξη των σταφιδοπαραγωγών

Γιώργος Γεωργαντάς: Μέσω de minimis η στήριξη των σταφιδοπαραγωγών

Πώς θα επιτευχθεί η επανεκκίνηση στην προώθηση της σταφίδας

Την διατήρηση της σταφίδας στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και στη νέα ΚΑΠ ως  σχυρή βάση στήριξης, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού Ηλείας της ΝΔ, κ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι και φέτος οι παραγωγοί σταφίδας θα στηριχτουν μέσω των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (De Minimis), υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της προσπάθειας επανεκκίνησης προώθησης του προϊόντος στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης: Σταφίδα: Παραμένει στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και το 2023

Συγκεκριμένα, η επανεκκίνηση προώθησης της σταφίδας στις αγορές, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, μπορεί να στηριχθεί σε μια ισχυρή βάση: Το γεγονός ότι το παραδοσιακό αυτό προϊόν και στη νέα ΚΑΠ παραμένει ενταγμένο στις συνδεδεμένες ενισχύσεις ενώ ανακοίνωσε ότι και για εφέτος θα υπάρξει στήριξη των παραγωγών μέσω deMinimis.

Ο κ. Γεωργαντάς θύμισε ότι μέσω της ανωτέρω ενίσχυσης, καταβλήθηκε σε 5.919 δικαιούχους σταφιδοπαραγωγούς συνολικά το ποσό των 4.619.737,73 €. Και ειδικότερα στην ΠΕ Ηλείας, έλαβαν 1.226 δικαιούχοι το ποσό των 935.025,39 €.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προγράμματα στήριξης του ΥΠΑΑΤ τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι παραγωγοί, όπως τα τριετή προγράμματα χρηματοδότησης ύψους 70%, τα αναπτυξιακά Προγράμματα ΠΑΑ και ειδικά το Υπομέτρο 4.2. καθώς και προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Παράλληλα, όμως, επισήμανε, ότι και οι συνεταιρισμοί πρέπει να ακολουθήσουν σύγχρονους τρόπους προώθησης του προϊόντος, το οποίο διακρίνεται και για την ποιότητά του και για την υψηλή διατροφική του αξία. Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι το ΥΠΑΑΤ είναι πάντα ανοικτό σε συνεργασία σε τους συνεταιρισμούς και τους παραγωγούς για την εξεύρεση τρόπων ώστε το προϊόν να γίνει πιο ελκυστικό στο ευρύ κοινό.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024