Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιπάσματα: Έρχεται η πληρωμή των 60 εκατ. ευρώ

Λιπάσματα: Έρχεται η πληρωμή των 60 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε η πίστωση του ποσού των 60 εκατ. ευρώ

Θέμα ημερών είναι πλέον η πληρωμή στους δικαιούχους αγρότες της ενίσχυσης των 60 εκατ. ευρώ για το κόστος μέρος των λιπασμάτων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), η οποία αναρτήθηκε στη διαύγεια, εγκρίθηκε η πίστωση του ποσού των 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια το εν λόγω ποσό αφορά στην «κάλυψη δαπάνης για την στήριξη γεωργικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων, λόγω ενεργειακής κρίσης και της αύξησης κόστους των Λιπασμάτων».

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν: Σχέδιο για τη διαθεσιμότητα των λιπασμάτων – Πώς θα μειωθεί η εξάρτηση

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το ύψος της ενίσχυσης θα διαμορφωθεί ως ένα ποσοστό επί της αξίας των τιμολογίων που έχουν αναρτηθεί από τους δικαιούχους στην ΑΑΔΕ.

Με την αίτηση οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις έχουν συνυποβάλλει κατάσταση παραστατικών αγοράς λιπασμάτων που έχουν εκδοθεί μεταξύ 01/10/2021 και 30/09/2022. Η κατάσταση αυτή περιλαμβάνει το ΑΦΜ της επιχείρησης, τον  αύξοντα αριθμό παραστατικού, την ημερομηνία έκδοσης και την καθαρή αξία τιμολόγιου κατά το μέρος του ποσού που αφορά αγορά λιπασμάτων (σε περίπτωση που περιλαμβάνουν και αγορές άλλων αγαθών).

Να σημειωθεί ότι η ενίσχυση θα δοθεί σε επιχειρήσεις γεωργικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024