Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Στύλιος: Διαθέσιμα μέσω της νέας ΚΑΠ 19,3 δισ. ευρώ

Γιώργος Στύλιος: Διαθέσιμα μέσω της νέας ΚΑΠ 19,3 δισ. ευρώ

Η ΚΑΠ είναι το βασικό όπλο και χρηματοδοτικό εργαλείο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της χώρας, είπε ο κ. Στύλιος

Μια εξαιρετικά παραγωγική περιοχή για την πατρίδα μας με σημαντικές και ουσιαστικές καλλιέργειες που συμβάλλουν στο παραγωγικό εισόδημα των Ελλήνων και της ελληνικής οικονομίας, χαρακτήρισε τον Έβρο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος.

Παράλληλα, ο κ. Στύλιος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη, έκανε εκτενή αναφορά στα όσα περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023-2027, το οποίο εγκρίθηκε προ ημερών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης: Στύλιος: Στόχος η παραγωγή ασφαλέστερων, θρεπτικών και βιολογικών τροφίμων

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ΚΑΠ είναι το βασικό όπλο και χρηματοδοτικό εργαλείο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της χώρας για τη δημιουργία «ενός πράσινου, ψηφιακού, ανθεκτικού και καινοτόμου πρωτογενούς τομέα». Ένας σχεδιασμός για την πραγμάτωση του οποίου είναι διαθέσιμα μέσω της νέας ΚΑΠ 19,3 δισ. ευρώ, καθώς και περίπου 2 δισ. ευρώ για αναπτυξιακούς σκοπούς από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το εν λόγω ποσό «θα μπορέσει να εξασφαλίσει το εισόδημα των παραγωγών αλλά παράλληλα να ακολουθήσει τις στρατηγικές μας που είναι η Πράσινη Συμφωνία 2020-2030 με τη στρατηγική από το αγρόκτημα στο πιάτο και η στρατηγική για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα υλοποιημένα προγράμματα των νέων αγροτών που τέθηκαν σε εφαρμογή είπε ότι «14.000 νέοι στην Ελλάδα έλαβαν ο καθένας από 35-40 χιλ. ευρώ, με 1.210 από αυτούς να βρίσκονται στη Θράκη και 360 στον Έβρο», σημειλώνοντας ότι για την ενίσχυση των υποδομών του πρωτογενούς τομέα εξάλλου εγκρίθηκαν 106 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία σε όλη τη χώρα, με 6.5 εκατ. ευρώ για τη Θράκη και τέσσερα έργα 2 εκατ. ευρώ στον Έβρο.

Σε ότι αφορά τη στήριξη των παραγωγών από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε ότι έχουν δοθεί 1 δισ. ευρώ, από τα οποία περίπου τα 400 εκ. ευρώ έχουν δοθεί από τον ΕΛΓΑ για ζημίες που έχουν υποστεί και τα υπόλοιπα ως ενίσχυση στους παραγωγούς μέσα από την επιστρεπτέα προκαταβολή και από τα προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να στηρίξουν το εισόδημα των καλλιεργητών λόγω της κρίσης.

Επανέλαβε δε, ότι το επόμενο διάστημα θα δοθούν 60 εκ. ευρώ για τη στήριξη των παραγωγών για τα λιπάσματα, 89 εκ. ευρώ για τους κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024