Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τρίτο αστέρι, το ρεκόρ και η μάχη κορυφής

Το τρίτο αστέρι, το ρεκόρ και η μάχη κορυφής

Έχοντας κάποιος στο… πιάτο το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, δεν μπορεί παρά να επισημάνει πως οι δύο κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης έφτασαν στον τελικό.

Ο τελικός του Μουντιάλ του 2022 είναι Αργεντινή – Γαλλία μετά την αποψινή πρόκριση των παγκόσμιων πρωταθλητών επί του Μαρόκου.

Οι «μπλε» πέρασαν δύσκολες στιγμές κόντρα στους Αφρικανούς κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί η εξαιρετική παρουσία των Μαροκινών, οι οποίοι τα έδωσαν όλα και προκάλεσαν μεγάλα ζόρια στους Γάλλους.

Η εμπειρία όμως «μέτρησε» πολύ στον δεύτερο ημιτελικό και οι Γάλλοι κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, δίνοντας ένα σπουδαίο «ραντεβού» με την Αργεντινή.

Έχοντας κάποιος στο… πιάτο το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, δεν μπορεί παρά να επισημάνει πως οι δύο κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης έφτασαν στον τελικό.

Αποδόθηκε (ποδοσφαιρική) δικαιοσύνη, περί τούτου καμιά αμφιβολία.

Την Κυριακή το απόγευμα Αργεντινή και Γαλλία θα κοντραριστούν για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και υπάρχουν πολλά στοιχεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζευγάρι του τελικού.

1.Τόσο η Γαλλία όσο και η Αργεντινή ψάχνουν το τρίτο αστέρι στη φανέλα τους. Οι δύο ομάδες έχουν κατακτήσει δύο φορές το Μουντιάλ και μια εκ των δύο θα προσθέσει ένα ακόμα αστεράκι στη φανέλα.

Η Αργεντινή το 1978 και το 1986 και η Γαλλία το 1998 και το 2018.

Με βάση την εικόνα τους στο Μουντιάλ το αξίζουν και οι δύο, αλλά στο φινάλε του τελικού θα πανηγυρίσει ένας.

2.Η Γαλλία κυνηγά ένα σπουδαίο ρεκόρ καθώς θέλει να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Θυμίζουμε πως οι «μπλε» είχαν πάρει το τρόπαιο και πριν από τέσσερα χρόνια στο Μουντιάλ της Ρωσίας, επικρατώντας εύκολα της Κροατίας στον τελικό.

Αν η Γαλλία καταφέρει να κάνει το back to back, τότε θα γίνει μόλις η τρίτη ομάδα που το κατορθώνει, στην ιστορία της διοργάνωσης.

Πρώτη ήταν η Ιταλία που είχε κατακτήσει το Μουντιάλ το 1934 και το 1938 και δεύτερη η Βραζιλία με τις κατακτήσεις του 1958 και του 1962.

3.Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει κατακτήσει το Μουντιάλ σαν παίκτης και σαν προπονητής. Ο Γάλλος τεχνικός ήταν στην άκρη του πάγκου των «μπλε» και πριν τέσσερα χρόνια και αν η ομάδα του νικήσει την Αργεντινή, θα έχει κατακτήσει δύο Μουντιάλ σαν προπονητής.

Αναμφίβολα θα πρόκειται για μια μυθική διάκριση αν επιτευχθεί ο στόχος των Γάλλων.

4.Οι ευρωπαϊκές ομάδες κυριαρχούν από το Μουντιάλ του 2006 και μετά, καθώς στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις το τρόπαιο πήγε σε ομάδα της Γηραιάς ηπείρου.

Το 2006 η Ιταλία, το 2010 η Ισπανία, το 2014 η Γερμανία και το 2018 η Γαλλία.

Η Αργεντινή θέλει να βάλει τέλος στο ευρωπαϊκό σερί κι απομένει να δούμε αν η «παρέα» του Λιονέλ Μέσι θα βάλει λατινοαμερικάνο χρώμα στο βαρύτιμο τρόπαιο.

5.Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο τελικός της Κυριακής είναι και μια μεγάλη «μάχη» μεταξύ των δύο ηγετών των ομάδων. Από τη μία ο Λιονέλ Μέσι και από την άλλη ο Κίλιαν Εμπαπέ.

Οι δύο συμπαίκτες στην Παρί Σεν Ζερμέν θα τα δώσουν όλα για τη νίκη και απομένει να δούμε αν ο Αργεντίνος θα σηκώσει το πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του ή αν ο Γάλλος θα πάρει για δεύτερη φορά το τρόπαιο.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024