Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Μητσοτάκη με Τσίπρα για «νέο 2008» - «Κτήνος με στολή» ο αστυνομικός που πυροβόλησε, λέει ο Κουτσούμπας

Κόντρα Μητσοτάκη με Τσίπρα για «νέο 2008» – «Κτήνος με στολή» ο αστυνομικός που πυροβόλησε, λέει ο Κουτσούμπας

Να μην στοχοποιείται η αστυνομία ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τον πυροβολισμό του Κώστα Φραγκούλη

Ο πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικούς για 20 ευρώ απλήρωτη βενζίνη θίχτηκε κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τις υποκλοπές και το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες άρσης του απορρήτου.

Αθλιότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του αναφέρθηκε στην αποστροφή του Δημήτρη Κουτσούμπα για «άθλιες πολιτικές που χρειάζονται για να υλοποιηθούν άθλιες μεθόδους» και χαρακτήρισε «ορισμό της πολιτικής αθλιότητας» τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη ότι αν κλέψεις σπίτια γίνεσαι βουλευτής, ενώ αν κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη δέχεσαι μια σφαίρα.

Όχι στοχοποίηση της αστυνομίας

Στην κατεύθυνση αυτή ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη γραμμή πίσω από την οποία οχυρώνεται η κυβέρνηση ότι κάποιοι επιδιώκουν ένα νέο Δεκέμβριο του 2008. «Θα συνιστούσα προσοχή και όχι στοχοποίηση της αστυνομίας. Ξεχάστε το να ξαναγίνει ότι έγινε το Δεκέμβριο του 2008» είπε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Δεν τα λέω εγώ. Η κα Παπαρήγα σας τα έλεγε».

Διχαστικός λόγος

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκης για διχαστικό λόγο και πατριδοκαπηλία. Επαναλαμβάνοντας τα περί ενοχών του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι εκτός από το θράσος και τη δειλία, τους ενόχους χαρακτηρίζει ο διχαστικός λόγος και η πατριδοκαπηλία.

«Στυγερό έγκλημα» 20 ευρώ απλήρωτη βενζίνη που επισύρει ποινή εκτέλεσης

Είχε προηγηθεί πάντως η αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα στον πυροβολισμό του Κώστα Φραγκούλη. Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα των πυροβολισμού του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της πρωτολογίας του:

«Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα δεν είναι καθόλου μα καθόλου ασχετο και με τα γεγονότα των τελευταίων ημερων και με τον σοκαριστικό εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι ενός 16χρονου νέου επειδή προέβη στο «στυγερό έγκλημα» να μην πληρώσει 20 ευρώ σε ένα βενζινάδικο. Φτάσαμε στο σημείο η φτώχεια, η ανέχεια και η κοινωνική περιθωριοποίηση να αποτελούν εγκλήματα, που επισύρουν μάλιστα και ποινή εκτέλεσης από -πως να το πεις εδώ μέσα;- ένα κτήνος που φοράει και στολή της προστασίας του πολίτη. Ε, κύριε Θεοδωρικάκο;».

Το ίδιο το κράτος

Μάλιστα ο κ. Κουτσόυμπας πρόσθεσε: «Ο πυρήνας τόσο του νομοσχεδίου όσο και της αστυνομικής, κρατικής βίας κι αυθαιρεσίας είναι ουσιαστικά ο ίδιος. Είναι η ένταση της καταστολής, είναι η αντιμετώπιση του εχθρού-λαού, είναι το ίδιο το σάπιο διεφθαρμένο αστικό κράτος, που γίνεται ολοένα πιο εχθρικό, πιο αντιδραστικό, πιο εγκληματικό σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

»Αυτή είναι η μήτρα όλων των αποκρουστικών προσώπων της καταστολής, και των παρακολουθήσεων, και του αυταρχισμού. Και του κράτους – διαρρήκτη που μπουκάρει στα σπίτια φτωχών ανθρώπων για να τα βγάλει στο σφυρί. Και των φαινομένων αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, που αυξάνονται. Δεν είναι ούτε η κακιά στιγμή που λέει η κυβέρνηση, ούτε οι ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Το ακριβώς αντίθετο! Είναι η εκπαίδευση στην καταστολή, είναι η καλλιέργεια απ’ αυτή την εκπαίδευση του μίσους απέναντι στον λαό και σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, είναι η περιβόητη “κανονικότητα” της βίας του κράτους των λίγων σε βάρος των πολλών.

»Όλα αυτά είναι που πολλαπλασιάζουν τις “κακές στιγμές” διαχρονικά και με όλες τις κυβερνήσεις. Από τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τον Ζακ Κωστόπουλο, μέχρι τα επανειλημμένα περιστατικά με πυροβολισμούς συγκεκριμένης αστυνομικής ομάδας σε βάρος Ρομά.

»Είναι τελικά το ίδιο κράτος, που από τη μία στέλνει έναν μικροπαραβάτη να χαροπαλεύει και από την άλλη κλείνει τα μάτια μπροστά στον θάνατο ενός μικρού παιδιού στο σχολείο, επειδή το ίδιο είναι απών από την “αυτονομία” της σχολικής μονάδας, όπως θρασύτατα δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Χονδροειδή ψέματα της ΕΛ.ΑΣ.

Θ»α το πούμε για μια ακόμη φορά. Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει στην κρατική βία, καμία συγκάλυψη. Αντί η ΕΛΑΣ και το Υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πουν έστω την αλήθεια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και οι εντολείς τους, έχουμε την ΕΛΑΣ να λέει χονδροειδή ψέματα με ανακοινώσεις της, οι οποίες διαψεύδονται από τα γεγονότα».

Κλείνει το μάτι

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας ότι κάθε μέρα που μένει στο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης «είναι ένας ακόμα πυροβολισμός στις ζωές των άλλων» και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «κλείνετε το μάτι σε όσους εκστασιάζονται με τη σφαίρα στο κεφάλι ενός Ρομά».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024