Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Για τον τραυματισμό του 16χρονου αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν - Καμία ανοχή σε πράξεις που διασαλεύουν τη νομιμότητα

Οικονόμου: Για τον τραυματισμό του 16χρονου αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν – Καμία ανοχή σε πράξεις που διασαλεύουν τη νομιμότητα

Βίαιες συμπεριφορές εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων δεν θα γίνουν ανεκτές είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να εκφεύγει του πλαισίου του νόμου και πως η Ελληνική Πολιτεία δεν ανέχεται συμπεριφορές που διασαλεύουν την τάξη και τη νομιμότητα εξέπεμψε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου σχετικά με το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού 16χρονου Ρομά στην Θεσσαλονίκη.

«Η Ελληνική Πολιτεία έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την ένταξη και ενσωμάτωση των Ρόμα στην ελληνική κοινωνία. Η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά ουσιαστικά το τραγικό περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη και σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα, ώστε να αποδοθούν εκεί, που υπάρχουν, εάν υπάρχουν, οι δέουσες ευθύνες.

Δεν θα ανεχθούμε πράξεις που διασαλεύουν τη νομιμότητα

Αυτό, ωστόσο, δεν δικαιολογεί πράξεις βίας και ανομίας. Όπως η Ελληνική Πολιτεία δεν καλύπτει και δεν συγκαλύπτει το εν λόγω περιστατικό, δεν μπορεί και να ανεχθεί συμπεριφορές, που διασαλεύουν την τάξη και τη νομιμότητα.

Θέλω να ζητήσω ψυχραιμία και σύνεση και να ξεκαθαρίσω πως δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε επιθετικές, παράνομες και βίαιες συμπεριφορές απέναντι στα όργανα της τάξης».

Δεν θα μείνει σκιά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

Ο κ. Οικονόμου επέμεινε πως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων η θέση της κυβέρνησης είναι να μη μείνει καμία σκιά, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά στην χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε πως αυτή ισοδυναμεί με ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και σύμπλευσης της παράταξης τόσο σε επίπεδο εικόνας και συμβολισμών, όσο και σε επίπεδο ουσίας.

Οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα αποπροσανατολίσουν τη χώρα μας

Για τις απόψεις, που εξέφρασε για την οικονομία και τη φορολογία ο πρώην πρωθυπουργός, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε πως η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει προσωπικές απόψεις του πρώην πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα της στον διάλογο, διευκρίνισε, πάντως, ότι οι διαρκείς τουρκικές προκλήσεις δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν την χώρα μας, η οποία, όπως είπε, εξακολουθεί να θωρακίζει την άμυνα της, επιδιώκοντας να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024