Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές - Μητσοτάκης: Αν θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα συνοχής της ΝΔ κ. Τσίπρα κάντε πρόταση δυσπιστίας

Υποκλοπές – Μητσοτάκης: Αν θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα συνοχής της ΝΔ κ. Τσίπρα κάντε πρόταση δυσπιστίας

«Σας ακουσα κ. Τσίπρα να επικαλείστε τις δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Αυτή η μόνιμη προσπάθεια να παρουσιάσετε διχασμένη τη ΝΔ τείνει μονίμως να πέφτει στο κενό»

Ξεκινώντας τη δευτερολογία του στην Βουλή για το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες άρσης του απορρήτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε για ακόμα μια φορά το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να κάνει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές.

Στο κενό

«Σας ακουσα κ. Τσίπρα να επικαλείστε τις δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Αυτή η μόνιμη προσπάθεια να παρουσιάσετε διχασμένη τη ΝΔ τείνει μονίμως να πέφτει στο κενό. Αν θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα συνοχής της ΝΔ κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Έχει παρέλθει το εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας που κάνατε. Κάνατε για ένα χιονιά πρόταση δυσπιστίας, δεν θα κάνετε για το ζήτημα των παρακολουθήσεων;» είπε αρχικά στην δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΕΥΠ δεν είναι ΜΚΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της πρότασης της αντιπολίτευσης για υπαγωγή της ΕΥΠ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας ότι η ΕΥΠ είναι προσανατολισμένη στην εξωτερική απειλή, ενώ σε ότι αφορά την κριτική για το ότι η ΕΥΠ καθίσταται ανεξέλεγκτη με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα μετατραπεί η ΕΥΠ σε ΜΚΟ.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε επίσης και τις προτροπές του κ. Τσίπρα να μηνύσει όσους κάνουν αποκαλύψεις από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί συκοφαντίες αναπόδεικτες τα δημοσιεύματα.

Σε ότι αφορά τα ονόματα του Κωστή Χατζηδάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τόνισε: «Είναι δυνατό να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας. Γνωρίζομαι 30 χρόνια με τον κ. Χατζηδάκη. Υπονοείτε ότι γνώριζα ότι παρακολουθείται ο κ. Φλώρος; Δεν ντρέπεστε; Να μάθω τι; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα;».

Ο κ. Φλώρος τιμάει το εθνόσημο

Ο κ. Φλώρος είναι εξαιρετικός αξιωματικός που τιμάει το εθνόσημο. Κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου χαίρονται πολύ με αυτά που γράφονται. Θέλω να επαναλάβω ότι είπα το καλοκαίρι. Δεν γνώριζα την παρακολούθηση κανενός πολιτικού επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε τα ερωτήματα που είχε θέσει στην πρωτολογία του στον κ. Τσίπρα.

«Μπορείτε κ. Τσίπρα να διαβεβαιώσετε ότι επί των ημερών δεν παρακολουθούνταν κανένας πολιτικός ή επιχειρηματίας;» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Γνωρίζατε για τον κ. Πιτσιόρλα; Τι μας λέει ο κ. Τσίπρας; «Γνώριζα ότι παρακολουθείται ο κ. Πιτσιόρλας αλλά δεν είπα βουλευτής για να είμαι τυπικά ακριβής». Τώρα ρωτώ εγώ: Κύριε Τσίπρα επί των ημερών σας είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και ανώτατων δικαστικών;».

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τη φράση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή ότι αποτελεί «ακραίο σημείο διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας η ψήφιση του ποινικού κώδικα» και διερωτήθηκε ποιους εξυπηρέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση εκείνου του ποινικού κώδικα.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες του περί αντιδημοκρατικής εκτροπής σημείωσε ότι έχει δύο υπουργούς που βρίσκονται ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου, έκανε σε μια εβδομάδα δημοψήφισμα και διόρισε πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις 3 τα ξημερώματα.

Ορισμός της αθλιότητας

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην αποστροφή του Δημήτρη Κουτσούμπα για «άθλιες πολιτικές που χρειάζονται για να υλοποιηθούν άθλιες μεθόδους» χαρακτήρισε «ορισμό της πολιτικής αθλιότητας» τη δήλωση Τσίπρα στην Κοζάνη ότι αν κλέψεις σπίτια γίνεσαι βουλευτής αν κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη δέχεσαι μια σφαίρα.

«Θα συνιστούσα προσοχή και όχι στοχοποίηση της αστυνομίας. Ξεχάστε το να ξαναγίνει ότι έγινε το Δεκέμβρη του 2008» είπε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την αντίδραση των εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Δεν τα λέω εγώ. Η κα Παπαρήγα σας τα έλεγε».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024