Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα εποχή για το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Νέα εποχή για το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Ολική ανάπλαση στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ένα σύγχρονο και ασφαλή χώρο άθλησης απολαμβάνουν εδώ και μερικές εβδομάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές. Αυτό μετά την ολική ανάπλαση που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις και τον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος ο Δήμος Αθηναίων.

Το γήπεδο της γειτονιάς των Σεπολίων απέκτησε μέσω της ανάπλασης, ολοκαίνουργιο χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς. Πρόκειται για ένα γήπεδο 11×11 με επιφάνεια αγωνιστικού χώρου 4.800 τ.μ. Τα καθίσματα στις εξέδρες και τους πάγκους των ομάδων αντικαταστάθηκαν. Αναβαθμίστηκε η λειτουργία τους. Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στους επισκέπτες να προπονούνται και να αγωνίζονται καθημερινά με ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος Ρεθύμνου εκσυγχρονίζει 24 σχολικά κτίρια

Στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για εξοικονόμηση ενέργειας, τα αποδυτήρια απέκτησαν δύο ηλιακούς θερμοσίφωνες 300 λίτρων. Στον αγωνιστικό χώρο προστέθηκαν ακόμη πέντε προβολείς τύπου Led. Στόχος η ενίσχυση του φωτισμού και η καλύτερη λειτουργία του γηπέδου κατά τις βραδινές ώρες.

Οι εξωτερικοί χώροι γύρω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στο σύνολό τους φροντίστηκαν και καθαρίστηκαν από τους εργαζόμενους των υπηρεσιών πρασίνου και καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Εξασφαλίστηκε ένα όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον για τους αθλούμενους και τους επισκέπτες. Οι τεχνικές υπηρεσίες, στο μεταξύ, μεριμνούν για τη συντήρηση του δικτύου απορροής των ομβρίων υδάτων.

«Μοναδικό αθλητικό στολίδι»

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έναν μόνο κρίκο της αλυσίδας των παρεμβάσεων του Δήμου για την αναβάθμιση και των εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών της Αθήνας. Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας συντήρησης στα γήπεδα ποδοσφαίρου 11×11 στην Αλεπότρυπα (Άνω Κυψέλη) και στο γήπεδο του ΡΟΥΦ (Πετράλωνα). Καθώς και στα εννέα γήπεδα 5×5 που «απλώνονται» στις επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου.

«Ο αθλητισμός αποτελεί πηγή ζωής και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της πόλης μας. Προάγει τη σωματική και ψυχική υγεία των νέων, ευαισθητοποιώντας τους σε αξίες, όπως είναι η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη. Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Ακαδημίας Πλάτωνος μετατράπηκε σ’ ένα μοναδικό «αθλητικό στολίδι» που ήδη δίνει τις πρώτες πολύτιμες ανάσες στους κατοίκους της περιοχής. Θέλουμε να το απολαμβάνουμε καθημερινά, βλέποντάς το γεμάτο με νέους και παιδιά. Γιατί αυτοί δίνουν τον παλμό της ζωής στην Αθήνα», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024