Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη αφηγημάτων στην υπόθεση των υποκλοπών

Μάχη αφηγημάτων στην υπόθεση των υποκλοπών

Αύριο η μάχη στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ.

Η αυριανή μάχη στην Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ είναι μια τελευταία ευκαιρία για την αντιπολίτευση να κερδίσει μια μάχη που εκτός από ουσία, έχει και εντυπώσεις: επειδή ακριβώς το κλίμα «μυρίζει» εκλογές, κάθε ένας από τους πολιτικούς παίκτες προετοιμάζει το αφήγημά του –που για το σύνολο της αντιπολίτευσης εμπεριέχει πια και την λεγόμενη «αντιθεσμική» συμπεριφορά που επέδειξε το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την άλλη, και η κυβέρνηση, με τις κινήσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα (και κυρίως με τις αλλαγές που φέρνει στο πλαίσιο των παρακολουθήσεων) θέλει να αναδείξει τον τρόπο που όχι μόνο αναγνωρίζει τα λάθη της, αλλά και τα διορθώνει.

Η κοινοβουλευτική μάχη είναι μεν για δύο, η υπόθεση των υποκλοπών στο σύνολό της όμως αφορά τρεις: η απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από την Βουλή δίνει μια πρώτη ευκαιρία για προεκλογική μονομαχία ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις προηγούμενες μέρες «κόπιαρε» την θεσμική συμπεριφορά που επέδειξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ –επισκέφτηκε τον Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και τον Χρήστο Ράμμο της ΑΔΑΕ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κόντρα του με τον Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

Από την δική τους πλευρά, στην Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν πως η θεσμική προσέγγιση του θέματος είναι το πιο δυνατό τους χαρτί, καθώς χωρίς τις κινήσεις του ίδιου του Ανδρουλάκη εκτιμούν πως αυτή η συζήτηση μπορεί να μην γινόταν καν σήμερα. «Η ΝΔ μετά τις αλλεπάλληλες παροτρύνσεις μας να προσφύγει στην Δικαιοσύνη και να αναζητήσει τους υπεύθυνούς, κρυβόταν πίσω από το απόρρητο», ανέφεραν χαρακτηριστικά κεντροαριστερά στελέχη, συνεχίζοντας να κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου για συσκότιση και συγκάλυψη.

Όπως είχε προαναγγείλει, ο Ανδρουλάκης προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, θεωρώντας πως «δεν του δόθηκε η δυνατότητα μέχρι σήμερα ούτε να πληροφορηθεί με επίσημο τρόπο» για τους λόγους της παρακολούθησής του, ούτε «να κινήσει δικαστικώς ή ενώπιον της Βουλής» κάποια διαδικασία για τον χαρακτηρισμό της επισύνδεσης ως παράνομης. Αυτή η κίνηση έχει και συμβολικό χαρακτήρα, ωστόσο παράλληλα στοχεύει στην αυστηρή εφαρμογή των κανόνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ως προς την διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας της επικοινωνίας.

Οι αλλαγές της ΕΥΠ, όπως φαίνεται, θα ψηφιστούν μόνο από την γαλάζια πλειοψηφία, την στιγμή που τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν κοινοβουλευτικά το αίτημα του ΚΚΕ για διερεύνηση των καταγγελιών για «συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, οι οποίες φέρονται να έγιναν πριν τις εκλογές του 2019.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024