Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση για τα «μηνύματα» Σαμαρά  

Αντίστροφη μέτρηση για τα «μηνύματα» Σαμαρά  

Κυβέρνηση, κόμμα και… «πράσινοι» προσκλήθηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» – Σε τι τόνους θα επιλέξει να κινηθεί ο πρώην πρωθυπουργός με τον Μητσοτάκη και τον Καραμανλή στο ακροατήριο – Σιγήν ιχθύος για το περιεχόμενο της ομιλίας

Το «όλον» της ΝΔ (και όχι μόνο) στρέφει απόψε το βλέμμα στο θέατρο Παλλάς όπου αναμένεται λίγο μετά τις 19.00 η εναρκτήρια εκδήλωση για τη λειτουργία του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς». Κυβέρνηση, κόμμα αλλά και «πράσινα» στελέχη έχουν λάβει πρόσκληση και μένει να φανεί ποιοι θα δώσουν το «παρών» στην αίθουσα και ποιες θα είναι οι απουσίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι δύο έτεροι γαλάζιοι πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, προτίθενται να παραστούν, όπως βεβαίως και υπουργοί και βουλευτές.

Διαβάστε επίσης: Ο «μυστικός δείπνος» Καραμανλή – Σαμαρά

Πρόσκληση έλαβαν και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία ο Σαμαράς έχει σχέσεις από την περίοδο συγκυβέρνησης της ΝΔ με τη Χαριλάου Τρικούπη. Ανάμεσά τους φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφορές εφ’ όλης της ύλης;

Οι εκτιμήσεις για τους τόνους που θα επιλέξει να υιοθετήσει ο πρώην πρωθυπουργός καθώς και για το… εύρος των μηνυμάτων που θα εκπέμψει ποικίλουν. Άλλοι στοιχηματίζουν ότι θα επιχειρήσει σινιάλα ενότητας της ΝΔ, χωρίς να κρύβει τις πάγιες θέσεις του για σημαντικά θέματα – όπως αυτά της εξωτερικής πολιτικής. Άλλοι θεωρούν ότι η εκδήλωση θα λειτουργήσει ως βήμα για τις πρώτες δημόσιες αναφορές του στην υπόθεση των υποκλοπών που στριμώχνει τη ΝΔ.

Το όνομά του άλλωστε έχει περιληφθεί στη λίστα που δημοσίευσε η εφημερίδα «Documento» με τους φερόμενους στόχους παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει σπάσει μέχρι σήμερα τη σιωπή του. Μάλιστα αύριο αναμένεται η σύγκρουση κορυφής στη Βουλή κατά τη ψήφιση στην Ολομέλεια της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την ΕΥΠ, τα λογισμικά παρακολούθησης και την κυβερνοασφάλεια.

Εσωκομματικές ισορροπίες

Στην κυβέρνηση θα επιθυμούσαν σαφή σήματα ενότητας της ΝΔ και τήρησης εσωκομματικής ισορροπίας και… νηνεμίας. Ιδίως σε μια περίοδο που ανοίγουν συνεχώς μέτωπα σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης. Εξού και όλοι καταγράφουν προσεκτικά την κινητικότητα όλων, επιχειρώντας να διαβάσουν τι κρύβεται από πίσω.

Από το στενό περιβάλλον του μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού τηρείται πάντως μέχρι την τελευταία στιγμή σιγήν ιχθύος για όσα θα περιλαμβάνονται στην κεντρική ομιλία. Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τον τρόπο σκέψης του σχολιάζουν όμως με νόημα ότι ουδέποτε ο Σαμαράς έχει κρύψει τις απόψεις του.

Προηγήθηκαν τα δείπνα των πρώην

Η παρουσία (και) του Μητσοτάκη στο Παλλάς δίνει – κατά την ερμηνεία κάποιων στην κυβέρνηση – ένα ενωτικό γαλάζιο σινιάλο, ενώ σε κάθε περίπτωση η γαλάζια σύναξη έρχεται έπειτα από τα δύο, διαδοχικά (από τον Σεπτέμβριο στο Δεκέμβριο) δείπνα Σαμαρά – Καραμανλή. Δύο κλειστά ραντεβού που είχαν γίνει σε Θεσσαλονίκη και Κηφισιά και είχε επιλεχθεί να διαρρεύσουν – αλλά όχι σε ό,τι αφορά το μενού των συζητήσεων.

Από την πλευρά του ο μακεδόνας πρώην πρωθυπουργός δεν έχει στα σκαριά νέα δημόσια παρέμβαση. Ο Καραμανλής είχε προκαλέσει αναταράξεις τον περασμένο Αύγουστο, όταν σε ομιλία του από τα Ανώγεια της Κρήτης είχε τοποθετηθεί με συγκεκριμένες εκφράσεις («κάθαρση δημόσιου βίου», «ιοβόλες σκιές» κ.λπ.) στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Ωστόσο στην πρόσφατη εκδήλωση στη Λάρισα με αφορμή μια παρουσίαση βιβλίου δεν προέβη σε οποιαδήποτε νέα δημόσια αναφορά.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024