Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε συν ένα μηνύματα του Τσίπρα από μία συνέντευξη

Πέντε συν ένα μηνύματα του Τσίπρα από μία συνέντευξη

Αύριο η αναμέτρηση Μητσοτάκη - Τσίπρα με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ.

Μαζί με την σημερινή του επίσκεψη στην ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) για τις υποκλοπές ο Αλέξης Τσίπρας κλιμακώνει στο πεδίο της υπόθεσης αλλά και μέσα σε 48 ώρες στέλνει ορισμένα νέα μηνύματα.

Τα τελευταία σταχυολογούνται από την συνέντευξη του στη διακαναλική εκπομπή +NEWS, στα περιφερειακά κανάλια Flash, ΔΙΟΝ και Center. Ένα πρώτο είναι πως έκανε έντονη αναφορά στην εθνική ασφάλεια της χώρας και πόσο αυτή πληττεται από την τελευταία «παρτίδα» των παρακολουθήσεων. Εδώ επανέλαβε την «θεσμική» του εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, εξήγησε γιατί επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο ενώ έβαλε εκ νέου στο κάδρο την Εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου αναφέροντας ότι: «Αν λοιπόν αυτή τη στιγμή κάποιος ζητά αποδείξεις δεν έχει παρά να απευθυνθεί είτε στους παρόχους, είτε στην ΑΔΑΕ, είτε σε αυτούς που υπογράφουν τις διατάξεις, δηλαδή στην εισαγγελέα της ΕΥΠ κυρία Βλάχου και αυτοί θα μας δώσουν απαντήσεις».

Το τελευταίο θα το δούμε και στην αυριανή αναμέτρηση του Τσίπρα με τον Μητσοτάκη με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ.

Δεύτερον: Εδώ για πρώτη φορά έκανε λόγο για «δικτατορίες» («Σταθερότητα με τέτοιες μεθόδους υπάρχει μόνο στις δικτατορίες») ενώ είναι σαφές από την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ η αποδόμηση της έννοιας «σταθερότητα» όπως την εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση.

Τρίτο: η αποστροφή του για την μη μέριμνα του Ταμείου Ανάκαμψης για την Δυτική Μακεδονία, είχε διττό μήνυμα: να ασκήσει κριτική στην «δοσολογία» του Ταμείου, όπως το έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση αλλά και να κάνει άνοιγμα σε μια δύσκολη εκ των πραγμάτων περιοχή όπως είναι η Δυτική Μακεδονία που τις προηγούμενες ημέρες περιόδευσε και ο ίδιος και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με φορείς και με πολίτες.

Τέταρτον: για πρώτη φορα έκανε άνοιγμα στην δεξαμενή της ΝΔ και στο συντηρητικό κοινό της. Παρά τις «ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές τους», διερωτήθηκε πώς «μπορούν να ανεχτούν μια οικογένεια που νοιάζεται μόνο για την πάρτι της», επιχειρώντας να διεμβολίσει τον πυρήνα της και να αξιοποιήσει τυχόν ρήγματα στο εσωτερικό της. Το χαμηλό ποσοστό πάντως που φεύγει από την ΝΔ και πάει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακόμη δεδομένο που φαίνεται να λαμβάνει υπόψιν του ο Αλέξης Τσίπρας.

Πέμπτον: Προέβλεψε πολιτική αλλαγή. Το τελευταίο δεν είναι κάτι νέο αλλά έχει σημασία να το εκφωνεί στο έδαφος συνεχόμενων δημοσκοπήσεων από όπου δεν προκύπτει κάτι τέτοιο προς το παρόν και που το προβάδισμα είναι σταθερά «γαλάζιο». Κανείς βέβαια δεν προσέρχεται στην κάλπη με διάθεση ήττας.

Τέλος, η υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε βορειοελλαδίτικο τερέν από την μεριά του, αποκτά ειδικό ενδιαφέρον αφού στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτιμούν πως οι πληγές επουλώνονται με το κοινό αυτό και λόγω της μεταστροφής της κυβέρνησης.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024