Αργυρούπολη: Αυτός είναι ο ληστής συνταγματάρχης – Ο τζόγος και τα χρέη
Το προφίλ του εν ενεργεία συνταγματάρχη που συνελήφθη σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Αργυρούπολη
Ο 53χρονος Συνταγματάρχης συνελήφθη μετά από ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη, αφού απείλησε τους υπαλλήλους ότι θα βγάλει την περόνη από τη χειροβομβίδα. Μετά τη σύλληψή του έγινε γνωστό ότι ο ίδιος έχει προβεί σε τουλάχιστον ακόμα δύο ληστείες σε Φάληρο και Νέα Σμύρνη.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το MEGA, έφερε στο φως μία φωτογραφία ληστή, ο οποίος εισβάλλει σε τραπεζικά υποκαταστήματα και πραγματοποιεί ληστείες υπό την απειλή χειροβομβίδας.
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο δράστης φοράει γάντια για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα. Με το ένα χέρι του κρατά την χειροβομβίδα, ενώ φορά μάσκα προστασίας για τον Covid.
Ο 53χρονος, αφού πηγαίνει στην τράπεζα, κάθεται αρχικά σε κάποιο εσωτερικό ΑΤΜ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει αστυνομία στον χώρο, και αμέσως μετά κατευθύνεται στο ταμείο, βγάζει την χειροβομβίδα και τη δείχνει στον υπάλληλο, ενώ τον απειλεί πως εάν δεν δώσει ό,τι υπάρχει στο ταμείο θα τραβήξει την περόνη και θα γίνει έκρηξη.
Ο υπάλληλος, μην μπορώντας να αντιδράσει, του δίνει το χρηματικό ποσό του ταμείου, και ο άνδρας συνεχίζει να τον απειλεί να μην πει τίποτα και να μην φωνάξει την αστυνομία.
Ο ληστής, χτυπά με περιοδικότητα κατά το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, ενώ αφού κάνει τις ληστείες, φεύγει με τα πόδια.
Δείτε βίντεο
Χρέη σε τοκογλύφους
Όπως είπε ο συλληφθείς στους αστυνομικούς, τις τρεις ληστείες τις έκανε επειδή χρωστούσε λεφτά σε τοκογλύφους λόγω του τζόγου.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί η χειροβομβίδα που χρησιμοποιούσε.
Προβληματικές συμπεριφορές
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ, ο ληστής της τράπεζας βρίσκεται εδώ και καιρό στο μεταίχμιο της αποστρατείας καθώς από το καλοκαίρι βρισκόταν εν αναμονή του ΦΕΚ με το οποίο θα του κοινοποιούνταν επίσημα η απόφαση της ηγεσίας για την αποστράτευσή του από το Οικονομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως η υπηρεσία του έχει καταγράψει κατά διαστήματα προβληματικές συμπεριφορές, ενώ η διαχείρισή σε θέματα που είχαν ανακύψει δεν ήταν η ενδεδειγμένη και αυτό του είχε επιφέρει ποινές στον φάκελό του.
Πάντως όταν του γνωστοποιήθηκε, από το περασμένο καλοκαίρι πως πρόκειται να αποστρατευτεί, ο ίδιος φέρεται να αιτήθηκε να παραμείνει στο Σώμα εκτός των οργανικών θέσεων, διατηρώντας την θέση του σε υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας που έχει έδρα της Αττική. Το αίτημά του όμως, σύμφωνα πάντα με στρατιωτικές πηγές, απορρίφθηκε και αυτό οφείλονταν κυρίως στην προγενέστερη υπηρεσιακή συμπεριφορά του.
- Συνταγές: Δύο σούπες για το κρύο του χειμώνα
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;

