Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το γέρικο σκυλί μαθαίνει νέα κόλπα

Το γέρικο σκυλί μαθαίνει νέα κόλπα

Μην παραξενευτείτε αν τεθεί θέμα μονιμοποίησης του χειμερινού Μουντιάλ.

Χειμωνιάτικο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μήπως ήρθε η στιγμή να ανοίξει η κουβέντα για τη μονιμότητα της ημερολογιακής μετάθεσης του σημαντικότερου αθλητικού προϊόντος στον πλανήτη;

Το ποδόσφαιρο λειτουργεί ως γέρικο σκυλί και αρνείται να μάθει νέα κόλπα. Οι συνθήκες ωστόσο επιβάλλουν πολλές φορές τις αλλαγές, οι οποίες με τη σειρά τους αφήνουν ανοιχτή πόρτα σ’ αυτές που ακολουθούν.

Ενα από τα βασικά προβλήματα του λαοφιλούς αθλήματος τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα γκολ-φαντάσματα και το επικρεμάμενο ερώτημα: πέρασε ή δεν πέρασε η μπάλα τη γραμμή της εστίας; Η ιστορία του γκολ του Τζεφ Χαρστ στον τελικό του Μουντιάλ του 1966 αλλά και του Φρανκ Λάμπαρντ ύστερα από 44 χρόνια, στη Νότια Αφρική, αποτελούν σημεία αναφοράς.

Οταν στις αρχές της περασμένης δεκαετίας άνοιξε η κουβέντα για την τεχνολογία εστίας που θα έλυνε το πρόβλημα, οι ποδοσφαιρικοί φονταμενταλιστές με επικεφαλής τον Μισέλ Πλατινί αντιτάχθηκαν με σφοδρότητα στην πρόταση.

Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή. Ακολούθησαν κι άλλες καινοτόμες ιδέες όπως το VAR, το ημι-αυτόματο οφσάιντ και οι μπάλες με τους σένσορες.

Πριν από δύο χρόνια ο κορωνοϊός κάλπαζε στους αγωνιστικούς χώρους και η UEFA στην απόγνωσή της να σώσει τη σεζόν των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, υπό την απειλή της δαμόκλειας σπάθης των τηλεοπτικών συμβολαίων, αποφάσιζε για πρώτη φορά τη διεξαγωγή final 8. Οι οκτώ ομάδες που είχαν προκριθεί στα προημιτελικά συγκεντρώθηκαν στη Λισαβόνα όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στην περίπτωση του Γιουρόπα Λιγκ, και διεκδίκησαν τα τρόπαια. Είχε τόσο επιτυχία το εγχείρημα ώστε η UEFA καραδοκεί για να μονιμοποιήσει το format στον επόμενο κύκλο των διοργανώσεων.

Το χειμωνιάτικο Μουντιάλ ανέκυψε επίσης λόγω ειδικών συνθηκών και συμπεριλήφθηκε μέσα στο «πακέτο» των θεμάτων που έγιναν στόχος επικρίσεων. Οχι άδικα. Για ενενήντα δύο χρόνια ο κόσμος είχε μάθει πως το Μουντιάλ διεξάγεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η νέα πραγματικότητα ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Το αποκαλύπτουν τα τρελά νούμερα που κάνουν οι τηλεθεάσεις σε όλο τον κόσμο, πίσω από τις οποίες κρύβονται χρήματα και χορηγοί. Μην παραξενευτείτε λοιπόν αν τεθεί θέμα μονιμοποίησης του χειμερινού Μουντιάλ.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024