Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ακόμα μαύρη σελίδα

Μια ακόμα μαύρη σελίδα

Τα όσα συνέβησαν στο Κατάρ τις ημέρες παραμονής της ιρανικής αποστολής στο εμιράτο η ιστορία τα έχει συναντήσει μόνο στην εποχή του μεσοπολέμου στη φασιστική Ιταλία

Ο ποδοσφαιροδίφες του μέλλοντος θα ανακαλύψουν πολλές μαύρες σελίδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Μία απ’ αυτές θα είναι σίγουρα η συμμετοχή του Ιράν στη διοργάνωση. Από μόνο του ως γεγονός αποτελεί ένα τεράστιο σκάνδαλο για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη φέρει η FIFA.

Η πολιτική του πιλάτειου νιψίματος των χεριών της διεθνούς ομοσπονδίας έφερε σε απίστευτα δυσχερή θέση 26 ανθρώπους που βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας βαθιάς κρίσης που συνταράσσει τον ιρανικό λαό.

Τα όσα συνέβησαν στο Κατάρ τις ημέρες παραμονής της ιρανικής αποστολής στο εμιράτο η ιστορία τα έχει συναντήσει μόνο στην εποχή του μεσοπολέμου στη φασιστική Ιταλία, σε δικτατορικά καθεστώτα και στις χώρες του ανατολικού μπλοκ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Κατάσκοποι που κατέγραφαν με κάμερες τις γυναίκες που πήγαιναν στα γήπεδα με συνθήματα «Woman Life Freedom» και κάθε αντικυβερνητική φωνή, Φρουροί της Επανάστασης που απειλούσαν τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους αν δεν συμμορφώνονταν με τις επιταγές του καθεστώτος, ψευδοφίλαθλοι που δημιουργούσαν fake ατμόσφαιρα στα παιχνίδια του Ιράν.

Μια χώρα που παραδέχτηκε πως στις διαδηλώσεις έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι. Ενα καθεστώς που έχει κατηγορηθεί για προμήθεια drones στις ρωσικές δυνάμεις με τα οποία εξαπολύουν επιθέσεις κατά των Ουκρανών. Μια ηγεσία που εργαλειοποιεί το ποδόσφαιρο και χρησιμοποιεί τους παίκτες της σαν πιόνια στο ζατρίκιο της πολιτικής.

Και απέναντι σε όλα αυτά η ανδροκρατούμενη FIFA τι έκανε; Απολύτως τίποτα. Ακόμα και οι Αμερικανοί, ο Μεγάλος Σατανάς της Ιρανικής Δημοκρατίας, άνοιξαν την αγκαλιά τους για να παρηγορήσουν τους παίκτες της Team Melli που έκλαιγαν περισσότερο για την κακή τους μοίρα που τους έφερε σ’ αυτή τη θέση παρά για την ήττα τους.

Οι Ιρανοί θυσιάστηκαν στον βωμό μιας ψευδο-απολιτίκ στο πιο πολιτικό Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει διεξαχθεί ποτέ. Ψευδεπίγραφες συμπεριφορές από γραφειοκράτες αμοραλιστές. Τους ίδιους που δείλιασαν απέναντι σε ένα κομμάτι πολύχρωμο πανί και τράπηκαν σε φυγή από την αφρώδη ξανθιά που γεμίζει τα παγωμένα ποτήρια.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024