Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0: Πρώτη και καλύτερη η «παρέα» του Κριστιάνο Ρονάλντο
Χάρη σε δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες η Πορτογαλία «καθάρισε» με 2-0 την Ουρουγουάη εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και την πρωτιά στον 8ο όμιλο.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Φερνάντες που πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης η Πορτογαλία επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης στο ντέρμπι του 8ου ομίλου και εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στους «16» του Μουντιάλ. Παράλληλα βέβαια, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος «κλείδωσε» σε πολύ μεγάλο βαθμό και την πρωτιά.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό σε ποιότητα, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες. Ένα σουτ του Καρβάλιο από στρώσιμο του Ρονάλντο με τον ώμο έφυγε άουτ στο 3′ ενώ στο 16′ ο Φέλιξ απείλησε με ένα σουτ που κόντραρε κι έφυγε λίγο έξω. Η μοναδική καλή στιγμή της Ουρουγουάης ήταν μία κούρσα του Μπεντανκούρ που πέρασε όποιον βρήκε στο δρόμο του, αλλά τα χάλασε στο τέλος.
Το γκολ ήρθε τελικά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και ήταν για την Πορτογαλία. Ο Μπρούνο έκανε μία σέντρα προς το τέρμα της Ουρουγουάης, ο Ρονάλντο μπήκε στην πορεία της μπάλας την οποία δεν βρήκε, αλλά μπέρδεψε τον Ροτσέτ που αιφνιδιάστηκε κι έτσι έγινε το 1-0 στο 54′.
Μετά το γκολ, οι Λατινοαμερικάνοι αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά κι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 75′, αλλά το σουτ του Γκόμες σταμάτησε στο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά ο Σουάρες έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία μέσα από τη μικρή περιοχή και στο 79′ ο Ντε Αρασκαέτα νικήθηκε από τον Ντιόγκο Κόστα.
Κι αφού γλίτωσε η Πορτογαλία την ισοφάριση, έφτασε και στο 2-0 με εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο στο 90′. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε μάλιστα κοντά στο χατ-τρικ καθώς είχε δοκάρι στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων,
Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Νούνο Μέντες (42’ Γκερέιρο), Κανσέλο, Νέβες (69’ Λεάο), Καρβάλιο (82’ Ματέους Νούνες), Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Ζοάο Φέλιξ (82’ Παλίνια), Ρονάλντο (82’ Γκονσάλο Ράμος).
Ουρουγουάη (Ντέγκο Αλόνσο): Ροτσέτ, Χιμένες, Γοδίν (62’ Ντε Αρασκαέτα), Ολιβέρα (86’ Βίνια), Κόατες, Βεσίνο (62’ Βεσίνο), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βαρέλα, Καβάνι (73’ Σουάρες), Νούνιες (72’ Μάξι Γκόμες).
Νότια Κορέα – Γκάνα 2-3
Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0
Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:
1. Πορτογαλία 6 (5-2)
2. Γκάνα 3 (5-5)
3. Νότια Κορέα 1 (2-3)
4. Ουρουγουάη 1 (0-2)
Η επόμενη αγωνιστική (2/12):
Γκάνα – Ουρουγουάη
Νότια Κορέα – Πορτογαλία
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Φλέγγας στο «in»: «Tιμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, άνοδο και του χρόνου»
- Βήμα… Μουντιάλ για τον Νεϊμάρ: Στην προεπιλογή της Βραζιλίας
- Ολυμπιακός: Σήκωσαν την κούπα τα κορίτσια του Ολυμπιακού (vid)
- Live η απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό
- Ολυμπιακός: Πότε θα ξεκινήσει η σειρά με τον Κολοσσό – Τα δύο ματς πριν το Final Four
- Η Βαλένθια «καίει» το ματς με την Μπασκόνια στην ACB για το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442