Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίζοντας κάλτσες στους άστεγους

Χαρίζοντας κάλτσες στους άστεγους

Η Sis n Bro δίνει κάλτσες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αλλά κάλτσες συγκεκριμένων προδιαγραφών, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ανθρώπων σε αστεγία

Σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες άστεγοι. Ανθρωποι που βρέθηκαν στο δρόμο και ζητούν την προσοχή μας, τη στήριξή μας, τη βοήθειά μας ώστε να μπορούν να αντέξουν τη δύσκολη καθημερινότητα μέχρι να μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Η Sis n Bro δημιουργήθηκε κάτω από μία έντονη οικογενειακή συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα της αστεγίας στην Ελλάδα και τις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στον δρόμο ή σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Μέρος της συζήτησης αυτής ήταν, ότι οι κάλτσες είναι το Νο.1 προιόν ζήτησης των ανθρώπων σε αστεγία γιατί δεν δωρίζεται.

Και ενώ αυτές οι συζητήσεις τελειώνουν συνήθως με την ερώτηση “Και τι μπορούμε να κάνουμε;” Εκείνη τη μέρα η ερώτηση, βρήκε την απάντησή της. Αποφασίσαμε να δράσουμε!

Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα e shop όπου ο επισκέπτης για κάθε ένα ζευγάρι κάλτσες που αγοράζει, η Sis n Bro θα χαρίζει ένα ζευγάρι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Πολλοί θα αναρωτιούνται αν το ζευγάρι κάλτσες που θα δωρίζεται, θα είναι ίδιο με εκείνο που θα αγοράζει ο επισκέπτης του e shop. H ομάδα, αφού διάβασε και έψαξε, κατέληξε ότι οι κάλτσες που θα προσφέρονται θα είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ανθρώπων σε αστεγία. Είναι ειδικά σχεδιασμένες αλλά και τεχνικά, ώστε να διατηρούν την κατάλληλη θερμοκρασία το χειμώνα ή το καλοκαίρι και να προστατεύουν από πληγές.

Η εταιρεία συνεργάζεται με οργανισμούς, που παρέχουν υποστήριξη στους άστεγους, με στόχο να τους εξασφαλίσουν όση περισσότερη αγάπη μπορούν. Από κοινού, πραγματοποιούν δράσεις και παραδίδουν τα προϊόντα που προσφέρουν σε ομάδες που ζουν στον δρόμο και τα έχουν ανάγκη.

Ένα χρόνο μετά, το εγχείρημα αυτό έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους πελάτες της και έχει μοιράσει πάνω από 2.500 ζευγάρια κάλτσες σε άστεγους, είτε μέσω δομών είτε μέσω Δήμων της χώρας μας (συνεργασίες με ΚΥΑΔΑ-Δήμος Αθηναίων, ΚΟΔΗΠ-Δήμος Πατρέων, ΚΟΔΕΠ-Δήμος Πειραία, Υπνωτήριο Αστέγων Γιατρών του Κόσμου, UNESCO Πειραιώς και Νήσων).

Μπορούν οι κάλτσες να αλλάξουν τον κόσμο;

Σίγουρα δε μπορούν να εξαλείψουν τη φτώχεια, τις ασθένειες ή τις κακουχίες.

Μπορούν όμως να βελτιώσουν πρακτικά τη ζωή εκατοντάδων συμπολιτών μας, η οποία άλλαξε ξαφνικά μία μέρα και δίνουν τον αγώνα τους για να εξασφαλίσουν αυτά που για τους περισσότερους από εμάς, μοιάζουν αυτονόητα.

Χαρίζουν ζεστασιά, εργονομία και άνεση.

Κυρίως όμως, χαρίζουν χαμόγελο σε ανθρώπους, που έχουν βιώσει την κοινωνική απομόνωση.

Εται, πραγματοποιώντας μία μικρή καθημερινή αλλαγή, βελτιώνοντας τη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου, οδηγούμαστε σε ένα ακόμα καλύτερο αύριο.

Δράσεις

5/12/2021 Ημέρα Εθελοντισμού και μαζί με φοιτητές και εκπροσώπους του @agencyideaz πήγαμε στο Κέντρο της Αθήνας. Οι πρώτες ειδικά σχεδιασμένες κάλτσες μας, δόθηκαν σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη.

10/12/2021 επισκεφτήκαμε το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, όπου μιλήσαμε με τους υπεύθυνους εκεί για τις ανάγκες τους και γεμίσαμε την ιματιοθήκη τους με τις ειδικά σχεδιασμένες κάλτσες μας. Η χαρά των ανθρώπων εκεί απερίγραπτη και, όπως μας εξήγησαν, η ανάγκη για κάλτσες είναι μεγάλη.
Στην συνέχεια περπατήσαμε με την Πρόεδρο του Οργανισμού Μελίνα Δασκαλάκη
και τις ομάδες του streetwork – ΚΥΑΔΑ στους δρόμους της πόλης και μοιράσαμε ακόμα περισσότερες κάλτσες.

31/12/2021 Τελευταία μέρα του 2021 και η ομάδα μας στο δρόμο από το πρωί. Βρεθήκαμε στην Πάτρα όπου μας υποδέχτηκε η Υπεύθυνη Αστέγων του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κα. Κατερίνα Νικολακοπούλου.
Η ανάγκη για κάλτσες – και όχι μόνο – μεγάλη κι επιτακτική και στην Πάτρα.
Κλείσαμε λοιπόν την χρονιά με μια δράση ακόμα, και όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί χωρίς την δική σας συμβολή. Άλλωστε το καλύτερο δώρο είναι να μοιράζεσαι !!!

2022

18/01/2022 Η Ομάδα μας βρέθηκε σήμερα μαζί με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Συναντήσαμε τον Πρόεδρο κ. Βοιδονικόλα και την κα. Ψωρογιάννη. Μιλήσαμε για τα κοινωνικά προβλήματα των Δημοτών και παραδώσαμε τις ειδικά σχεδιασμένες κάλτσες, προσφέροντας ζεστασιά στους συνανθρώπους μας στον Περαιά.

18/03/2022 Άλλη μια δράση επετεύχθη. Βρεθήκαμε σήμερα στο Πολυδύναμο Κέντρο Δήμου Αθηναίων, όπου για ακόμα μια φορά καταφέραμε να ικανοποιήσουμε την ανάγκη των αστέγων του Δήμου μας.
6/04/2022 Μοιράσαμε χαμόγελα και κάλτσες σε οικογένειες από την Ουκρανία – πρόσφυγες απο τον πόλεμο στην Ουκρανία γυναίκες και παιδιά που φιλοξενούνται στις Δομές του ΚΟ.Δ.Ε.Π ( Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά)

24/5/2022 Η Ομάδα μας βρέθηκε σήμερα στον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Στα Υπνωτηρια Αστέγων και στα Κοινωνικά τους συσσίτια, εξυπηρετούν 300 απόρους και άστεγους συνανθρώπους μας καθημερινά. Η ανάγκη για κάλτσες και εδώ είναι μεγάλη.
8/11/2022 Βρεθήκαμε στων Ξενώνα Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου. Αυτή η δράση έγινε με ιδιαίτερη χαρά, γιατί είναι από τους πρώτους φορείς που εντάξαμε στις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα της Sis n Bro Collection. Μοιράσαμε χαρά και χαμόγελα με τις ειδικά σχεδιασμένες κάλτσες μας.

www.sisnbro.gr

info@sisnbro.gr

https://www.instagram.com/sisnbrocollection/

https://www.facebook.com/SisnBroCollection/

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024