Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με λεωφορείο

Αίγυπτος: 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με λεωφορείο

Πρόκειται για το δεύτερο φονικό δυστύχημα σε λιγότερο από δέκα ημέρες στην Αίγυπτο.

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χουργκάντα, στο ανατολικό τμήμα της Αιγύπτου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για το δεύτερο φονικό τροχαίο σε λιγότερο από δέκα ημέρες στην Αίγυπτο. Στις 12 Νοεμβρίου, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε σε ένα κανάλι του δέλτα του Νείλου, στον βορρά.

Σήμερα, «δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα στον δρόμο που συνδέει τις πόλεις Ρας Γκαρίμπ και Χουργκάντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε δικαστική πηγή.

Κακοσυντηρημένοι δρόμοι

Τα συγκοινωνιακά δυστυχήματα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είναι συχνά στην Αίγυπτο, όπου οι δρόμοι είναι συχνά κακοσυντηρημένοι και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας σπανίως τηρείται.

Επισήμως, 7.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκοινωνιακά δυστυχήματα το 2021 στην πιο πολυπληθή χώρα του αραβικού κόσμου, με πληθυσμό 104 εκατομμύρια κατοίκους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024