Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Το πρώτο email του Έλον Μασκ ως αφεντικό

Twitter: Το πρώτο email του Έλον Μασκ ως αφεντικό

«Ετοιμαστείτε για δύσκολες μέρες» - Ο νέος CEO απευθύνθηκε για πρώτη φορά στους εργαζόμενους της εταιρείας

γράφει η Βασιλίνα Ριστάνη *

Στο πρώτο του εταιρικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους υπαλλήλους του Twitter, ο νέος ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ, δήλωσε ότι τερματίζει την πολιτική τηλεργασίας του κοινωνικού δικτύου, εκτός κι αν το εγκρίνει ο ίδιος προσωπικά. Ο Μασκ θέλει τους εργαζόμενους στα γραφεία τους τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.

Οι νέοι κανόνες τίθενται άμεσα σε ισχύ. Στο email που εστάλη στις 2:39 π.μ., ο δισεκατομμυριούχος προειδοποιεί τους εργαζόμενους ότι η εταιρεία ενδέχεται να μην επιβιώσει από την οικονομική ύφεση.

Η Twitter Inc. βρίσκεται υπό την ηγεσία του μεγιστάνα σχεδόν 2 εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα έχει απολύσει περίπου το μισό προσωπικό και τα στελέχη της διεύθυνσης. Το νέο αφεντικό έχει αυξήσει την τιμή για των Twitter Blue συνδρομών, που συνοδεύονται από το σήμα επαλήθευσης των χρηστών.

Διαβάστε το ολοκληρωμένο μήνυμα του Elon Musk

Λυπάμαι που αυτό είναι το πρώτο μου email σε ολόκληρη την εταιρεία, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να ωραιοποιήσω το μήνυμα.

Ειλικρινά, η μελλοντική οικονομική εικόνα είναι άσχημη, ειδικά για μια εταιρεία όπως η δική μας που εξαρτάται τόσο πολύ από τη διαφήμιση σε ένα δυσμενές οικονομικό κλίμα. Επιπλέον, το 70% της διαφήμισής μας αφορά το εμπορικό σήμα και όχι συγκεκριμένες επιδόσεις, γεγονός που μας καθιστά διπλά ευάλωτους!

Αυτός είναι ο λόγος που η προτεραιότητα κατά τις τελευταίες δέκα ημέρες ήταν η ανάπτυξη και η έναρξη των συνδρομών Blue Verified (τεράστια συγχαρητήρια στην ομάδα!). Χωρίς σημαντικά έσοδα από συνδρομές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Twitter να μην επιβιώσει από την επερχόμενη οικονομική ύφεση. Χρειαζόμαστε περίπου τα μισά από τα έσοδά μας να είναι συνδρομές.

Φυσικά, και τότε θα εξακολουθήσουμε να εξαρτόμαστε σημαντικά από τη διαφήμιση, οπότε αφιερώνω χρόνο με τις ομάδες πωλήσεων και συνεργασιών μας για να διασφαλίσω ότι το Twitter θα συνεχίσει να είναι ελκυστικό για τους διαφημιζόμενους. Αυτή είναι η συζήτηση Spaces που οργανώσαμε σήμερα ο Robin, ο Yoel και εγώ:

Σύνδεσμοι στην ηχογράφηση του Twitter Spaces με τίτλο «Elon Q&A: Advertising & the Future». 

Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσβατος και θα χρειαστεί εντατική δουλειά για να πετύχουμε. Αλλάζουμε επίσης την πολιτική του Twitter έτσι ώστε να μην επιτρέπεται πλέον η εργασία εξ αποστάσεως, εκτός αν πρόκειται για συγκεκριμένη εξαίρεση. Οι διευθυντές θα στέλνουν τις λίστες εξαιρέσεων σε μένα για έλεγχο και έγκριση.

Από αύριο (Πέμπτη), όλοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα. Προφανώς, αν δεν μπορείτε να προσέλθετε γραφείο ή αν έχετε μια κρίσιμη προσωπική υποχρέωση, τότε η απουσία σας είναι κατανοητή.

Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας για να ανεβάσουμε το Twitter σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά απίστευτες!

Ευχαριστώ,

Έλον

* Η Βασιλίνα Ριστάνη σπουδάζει στη New Media Studies 

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024