Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Καθηγητής Γυμνασίου κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής Γυμνασίου κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του

Οι έφηβες υποστηρίζουν ότι τους απηύθυνε ερωτήσεις για την ερωτική τους ζωή, προβαίνοντας και σε «αγγίγματα» πάνω από τα ρούχα

Καθηγητής Γυμνασίου παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Το αδίκημα που του αποδίδεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι αυτό της κατάχρησης ανηλίκου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις εννέα μαθητριών γυμνασίου, στις οποίες ο 65χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα».

Είχε προηγηθεί αναφορά των γονιών τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., όπου οι καταγγέλλουσες έφηβες (ηλικίας τότε 14 με 15 ετών) εξετάστηκαν, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Στις καταθέσεις τους φαίνεται να κατήγγειλαν -μεταξύ άλλων- ότι ο καθηγητής τους απηύθυνε ερωτήσεις για τις ερωτικές τους προτιμήσεις και τυχόν σεξουαλικές εμπειρίες, καθώς επίσης ότι προέβη σε «αγγίγματα» πάνω από τα ρούχα και σε γυμνά μέρη στην κοιλιακή χώρα.

Οι καταγγελίες αφορούσαν το περσινό σχολικό έτος (2021-22) και ειδικότερα το διάστημα από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. Όταν αυτές έγιναν γνωστές προκλήθηκε αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος και μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη.

Ως ψευδείς χαρακτηρίζει ο 65χρονος καθηγητής τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ισχυριζόμενος ότι στοχοποιήθηκε επειδή ήταν αντίθετος στις καταλήψεις που πραγματοποιούνταν στο σχολείο.

«Είμαι μπερδεμένη, δεν μπορώ να αμφισβητήσω τις φίλες μου, αλλά από την άλλη ο καθηγητής δεν μου είχε δώσει τέτοια δικαιώματα», ανέφερε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας μαθήτρια, όχι καταγγέλλουσα, που κλήθηκε να εξεταστεί ως μάρτυρας.

Στη δίκη δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν οι καταγγέλλουσες, παρότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου υπέβαλε σχετικό αίτημα, αλλά απορρίφθηκε από το Δικαστήριο. Αναμένεται να διαβαστούν στην εξέλιξη της δίκης, η οποία διεκόπη και θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024