Σολτς και Μπάιντεν συζήτησαν για την επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στην Κίνα
Οι δύο ηγέτες «εκτιμούν τη σαφή δήλωση του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος μίλησε κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων και επίσης κατά της απειλής χρήσης τους»
Η πρόσφατη επίσκεψη του καγκελάριου στην Κίνα και η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Όλαφ Σολτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Εκτιμούν τη δήλωση Σι Τζινπίγνκ κατά της χρήσης πυρηνικών
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Χεμπεστράιτ, ο καγκελάριος ενημέρωσε τον αμερικανό πρόεδρο για τα αποτελέσματά της επίσκεψής του στο Πεκίνο, με τους δύο ηγέτες να «εκτιμούν τη σαφή δήλωση του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος μίλησε κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων και επίσης κατά της απειλής χρήσης τους». Συμφώνησαν δε να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία για το θέμα.
- Διαβάστε επίσης Γερμανία: Η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει πότε θα διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία
Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο καγκελάριος και ο πρόεδρος «καταδίκασαν τους συνεχιζόμενους ρωσικούς βομβαρδισμούς μη στρατιωτικών υποδομών, ιδίως εγκαταστάσεων παροχής ενέργειας, στην Ουκρανία» και συζήτησαν για τις ρωσικές απειλές και τις «αβάσιμες κατηγορίες» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας για ενδεχόμενη χρήση «βρώμικης» βόμβας.
Οι δύο ηγέτες «επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους», σημείωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Η έκκληση του προέδρου Ζελένσκι για μια δίκαιη ειρήνη αξίζει πλήρη στήριξη».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)

























![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)



![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442