Τανζανία: Τρεις νεκροί από το αεροπορικό δυστύχημα στη λίμνη Βικτόρια
Το αεροπλάνο συνετρίβη λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Μπουκόμπα.
Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στην Τανζανία όταν ένα επιβατικό αεροπλάνο με 43 επιβαίνοντες συνετρίβη στη λίμνη Βικτόρια εξαιτίας της κακοκαιρίας, λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Μπουκόμπα, όπως αναφέρεται στον λογαριασμό στο Twitter του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της χώρας.
Ο περιφερειακός επίτροπος Άλμπερτ Σαλαμίλα διευκρίνισε πως 43 άνθρωποι, από τους οποίους 39 επιβάτες, οι δύο πιλότοι και δύο μέλη πληρώματος, επέβαιναν στην πτήση που είχε αναχωρήσει από το Νταρ ελ Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, με προορισμό την Μπουκόμπα, μια πόλη στην όχθη της λίμνης, η οποία είναι η μεγαλύτερη της Αφρικής και από την οποία πηγάζει ο Νείλος.
- Διαβάστε επίσης: Συντριβή αεροσκάφους με 49 επιβάτες σε λίμνη
Δείτε σχετική ανάρτηση
Precision Air ATR 42-500 (5H-PWF), performing flight #PW494 from Dar es Salaam to Bukoba, crashed into Lake Victoria in Tanzania a few hours ago. ✈️?
?: BNO News
?:https://t.co/5CT6BkY6gZ#PrecisionAir #ATR42500 #5HPWF #DaresSalaam #Bukoba #Tanzania #Aviation #Emergency pic.twitter.com/OcIob05V3O
— RadarBox (@RadarBoxCom) November 6, 2022
Ποια είναι η Precision Air
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο ήταν ένα ATR 42. Το μοντέλο αυτό κατασκευάζεται από τη γαλλοϊταλική εταιρεία ATR.
Η Precision Air είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας.
Ο στόλος της αποτελείται από εννέα αεροπλάνα, από τα οποία 3 ATR 42-500, 1 ATR 42-600 και 5 ATR 72-500. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιο από τα ATR 42 έχει συντριβεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαλδίβες: Βρέθηκαν οι σοροί των 4 αγνοούμενων Ιταλών δυτών που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο
- ΚΥΣΕΑ: Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Ιράν στην ατζέντα – «Πράσινο φως» για τις φρεγάτες Bergamini
- Ο Παναθηναϊκός έχασε ξανά την κανονικότητα
- Κικίλιας: Δημοπρατούνται Ψηφιακό Κέντρο Επιχειρήσεων, νέα σκάφη και drones ιπτάμενα, επιφανείας και υποβρύχια
- Το μέλλον του Βαλαντσιούνας στους Νάγκετς και το NBΑ και τα δεδομένα για Παναθηναϊκό
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ κατέλαβε 10 σκάφη ανοιχτά της Κύπρου – Χάθηκε η επικοινωνία με πολλά ακόμη
- Γιάννης και Μαράια παίζουν μποξ και… προειδοποιούν γαμπρούς και νύφες των παιδιών τους: «Ερχόμαστε για σας»
- Εβδομάδα εξελίξεων στη Βουλή: Την Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών οι Δεμίρης και Τζαβέλλας για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)








































![Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/fca1f0c8-papas-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442