Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Κλείνουν τα γραφεία του Twitter, ενόψει των μαζικών απολύσεων στην εταιρεία

ΗΠΑ: Κλείνουν τα γραφεία του Twitter, ενόψει των μαζικών απολύσεων στην εταιρεία

Στις ΗΠΑ, όπου τα γραφεία παραμένουν κλειστά, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Έλον Μάσκ σκοπεύει να απολύσει το 50% των εργαζόμενων στο Twitter.

Μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ την προηγούμενη εβδομάδα, το Twitter κλείνει σήμερα, Παρασκευή, τα γραφεία του, ενόψει των μαζικών απολύσεων που σχεδιάζει, οι οποίες μπορεί να διχάσουν το προσωπικό.

«Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια κάθε εργαζομένου, καθώς και εκείνη των συστημάτων και των δεδομένων του Twitter, τα γραφεία μας θα κλείσουν προσωρινά και θα ανασταλεί κάθε πρόσβαση μέσω καρτών», ανέφερε η καλιφορνέζικη εταιρεία σε ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Διαβάστε επίσης: Απειλές για απολύσεις, εξαντλητικό ωράριο, κοιμούνται στα γραφεία – Έτσι είναι να δουλεύεις για το νέο αφεντικό του Twitter

Θα απολύσει το 50%;

Στο κείμενο αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail εάν καταργείται ή όχι η θέση τους. Δεν διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των απολύσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο Μασκ σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 50% των 7.500 υπαλλήλων της εταιρείας. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο και απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπερχρέωσε την εταιρεία, η οικονομική υγεία της οποίας ήταν ήδη ευθραυστη, καθώς κατέγραφε σημαντικό έλλειμμα στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους.

Ο Μασκ παίρνει δάνεια… το Twitter θα τα πληρώσει

Σύναψε επίσης δανειακές συμβάσεις ύψους 13 δισ. δολαρίων, οι οποίες θα πρέπει να αποπληρωθούν από το Twitter και όχι από τον ίδιο.

Μία από τις βασικές ιδέες που προωθεί για να αυξηθούν τα έσοδα είναι η συνδρομή ύψους 8 δολαρίων τον μήνα για τους χρήστες που θέλουν να επαληθεύσουν τον λογαριασμό τους, να μην βλέπουν πολλές διαφημίσεις και να αποκτήσουν διάφορα άλλα πλεονεκτήματα. Το σχέδιο αυτό προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, ιδίως μεταξύ των χρηστών που διέθεταν ήδη «πιστοποιημένο» λογαριασμό.

Ο Μασκ βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με τη δυσπιστία των διαφημιστών και την ανησυχία τους ότι μπορεί να χαλαρώσει ο έλεγχος του περιεχομένου της πλατφόρμας.

Πολλοί όμιλοι έχουν ήδη αποφασίσει να αναστείλουν τη διαφημιστική δαπάνη τους στο Twitter, όπως η αμερικανική εταιρεία του αγροτοδιατροφικού τομέα General Mills και οι  αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Volkswagen.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024