Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απειλές για απολύσεις, εξαντλητικό ωράριο, κοιμούνται στα γραφεία - Έτσι είναι να δουλεύεις για το νέο αφεντικό του Twitter

Απειλές για απολύσεις, εξαντλητικό ωράριο, κοιμούνται στα γραφεία – Έτσι είναι να δουλεύεις για το νέο αφεντικό του Twitter

Το προσωπικό του Twitter δουλεύει 84 ώρες την εβδομάδα και οι υπεύθυνοι κοιμούνται στο γραφείο για να προλάβουν τις αυστηρές προθεσμίες του Έλον Μασκ

γράφει η Βασιλίνα Ριστάνη *

Το Twitter άλλαξε χέρια, χέρια που κάνουν περικοπές εν μέσω της σχεδιαζόμενης αναμόρφωσης.  Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας δουλεύει πολύ περισσότερες ώρες από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ. Οι υπάλληλοι κλήθηκαν να εργαστούν 12 ώρες τη μέρα – 7 ημέρες την εβδομάδα – από φόβο μήπως απολυθούν από το νέο ιδιοκτήτη.

Οι μάνατζερ τις Παρασκευές τα βράδια καθώς και τα Σαββατοκύριακα κοιμούνται στα γραφεία τους για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μεγιστάνα της τεχνολογίας. Από την Παρασκευή, έχουν τεθεί νέα καθήκοντα στο προσωπικό, τα οποία ορισμένοι θεωρούν ως ένα τεστ από την ομάδα του Μασκ για να δουν ποιοι πραγματικά εργάζονται σκληρά.

Η «δικτατορία» του Μασκ

Ο Μασκ κατάργησε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, όπως προκύπτει από την κατάθεση της Δευτέρας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εδραιώνοντας τη θέση του ως μοναδικός διευθύνων σύμβουλος. Οι ανησυχίες για απολύσεις στην εταιρεία είχαν αρχίσει να δημιουργούνται πριν ο Μασκ ολοκληρώσει την αγορά της πλατφόρμας την Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι έκτοτε ανησυχούν ότι η καριέρα τους στο Twitter θα τερματιστεί αν δεν ολοκληρώσουν τα καινούργια τους καθήκοντα μέχρι τις αρχές του μήνα. Τι περιλαμβάνουν αυτά; Η ομάδα του Μασκ ανέθεσε σε ορισμένους από τους μηχανικούς έργα κωδικοποίησης, γνωστά ως sprints. Άλλοι ανέλαβαν την πραγματοποίηση σημαντικών αλλαγών στην υπηρεσία επαλήθευσης.

Ένα εσωτερικό μήνυμα που τους εστάλη έλεγε ότι «η προσδοκία είναι κυριολεκτικά να δουλέψουμε 24 ώρες το 24ωρο για να το βγάλουμε εις πέρας». Δεν έχουν ενημερωθεί καν αν θα λάβουν αμοιβή για τις υπερωρίες, άδεια ή ασφάλεια. Εν τω μεταξύ, ζητήθηκε από τους υπεύθυνους να διενεργήσουν αξιολογήσεις απόδοσης και ποια άτομα θα παραμείνουν.

Οι κορυφαίοι από αυτούς συνάντησαν τον Έλον Μασκ και την ομάδα του. Περιέγραψαν τη δράση του τμήματός τους, την περασμένη εβδομάδα στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο. Τα στελέχη ένιωσαν σαν να τους αξιολογούσαν. Στον πρώτο γύρο των απολύσεων αναμένεται το προσωπικό να μειωθεί στο ένα τρίτο.

* Η Βασιλίνα Ριστάνη σπουδάζει στη New Media Studies 

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024