Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενεργειακή ακρίβεια: Πώς προετοιμάζονται οι πολίτες για τον χειμώνα - Ανάρπαστες οι ηλεκτρικές κουβέρτες

Ενεργειακή ακρίβεια: Πώς προετοιμάζονται οι πολίτες για τον χειμώνα – Ανάρπαστες οι ηλεκτρικές κουβέρτες

Οι αυξημένες τιμές στην ενέργεια δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους καταναλωτές

Με την ενεργειακή ακρίβεια να ρίχνει απειλητικά τη σκιά της, αρκετοί Έλληνες αναζητούν τρόπους να μειώσουν το κόστος θέρμανσης ενόψει του χειμώνα.

Οι αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους καταναλωτές. Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που βρήκαν «καταφύγιο» ζεστασιάς στις ηλεκτρικές κουβέρτες, οι οποίες έχουν «ξεπουλήσει ήδη», καθώς, εκτός του ότι «έχουν πολύ μικρό κόστος», ενώ ανταποκρίνονται και στην επιδίωξη των καταναλωτών, να μην… καούν από τους λογαριασμούς ρεύματος, όπως ανέφερε ένας κατασκευαστής τους.

«Ξεπούλησαν» οι ηλεκτρικές κουβέρτες

Συγκεκριμένα, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών κουβερτών Νίκος Σταθάκης, ανέφερε στο Open, ότι η ζήτηση του προϊόντος αυτού, έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και ο λόγος είναι το πολύ μικρό κόστος.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι ακόμα και αν ένας καταναλωτής επιλέξει να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική κουβέρτα από Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο, από πολύ νωρίς τον χειμώνα μέχρι πολύ αργά την άνοιξη δηλαδή, και για 8 ώρες τη μέρα, η τιμή του ρεύματος που καταναλώνεται με βάση τα περσινά στοιχεία είναι περίπου στα 6 ευρώ, ενώ με τις φετινές αυξήσεις του ρεύματος, η τιμή αυτή μπορεί να ανέλθει σε 12-13 ευρώ. Και πάλι, δηλαδή, η τιμή παραμένει χαμηλή, κάνοντας τις ηλεκτρικές κουβέρτες έναν από τους φθηνότερους τρόπους θέρμανσης.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε επιπλέον τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρικών κουβερτών, σημειώνοντας ότι τοποθετούνται κάτω από το κατωσέντονο, διατηρώντας έτσι ζεστό το στρώμα του κρεβατιού, ενώ διαθέτουν και ρυθμιστή θερμοκρασίας για να ρυθμίζουν οι καταναλωτές την επιθυμητή θερμοκρασία.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024