Γιατί οι hackers προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις κάμερες των υπολογιστών
Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των laptop έχει καλυμμένη την webcam με ταινία ή κάποιο αυτοκόλλητο ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα ασφαλείας
Πολλοί νομίζουν ότι κίνδυνοι ελλοχεύουν μόνο με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ωστόσο φαίνεται ότι και τα laptop έχουν κάποια κενά ασφαλείας.
Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των laptop έχει καλυμμένη την webcam με ταινία ή κάποιο αυτοκόλλητο ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα ασφαλείας.
Και αυτό, διότι οι κάμερες των υπολογιστών γίνονται ο κύριος στόχος των hackers και αυτό σημαίνει ότι όποιος αποκτήσει πρόσβαση, μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει όσα εκτυλίσσονται σε μια ξένη κάμερα.
Άλλωστε, οι ιστορίες εκβιασμών που ξεκίνησαν από τη webcam ενός υπολογιστή που παραβιάστηκε, είναι πολλές. Γενικά, όταν οι χρήστες κλείνουν τον υπολογιστή τους, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώνονται για τα RAT (Remote Access Trojan) προγράμματα (γνωστά και ως creepware), τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον να ελέγχει απομακρυσμένα τον υπολογιστή του.
Επίσης, θα μπορούσαν να ελέγχουν κάθε εφαρμογή που κατεβάζουν και να ελέγχουν αν είναι πράγματι αναγκαίο να «ανοίγουν» πρόσβαση στην κάμερα ή το μικρόφωνο.
- Μίλων – Ολυμπιακός 0-3 σετ: Άνετα οι ερυθρόλευκες στη Νέα Σμύρνη
- Παίζει τα… ρέστα του ο Φρανκ – «Τελικός» για τον Δανό, το παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ
- Αποκαλυπτικές εικόνες για τα νοσοκομεία της χώρας – Ράντζα σε «Αττικόν» και «Λαϊκό»
- Δύο χρόνια προετοίμαζε την εξαφάνισή της η 16χρονη Λόρα – Στο εξωτερικό ερευνούν οι αρχές
- Κουτσούμπας: Τους ενοχλεί η μαζικότητα των αγώνων και το ανεβασμένο κύρος του ΚΚΕ μέσα σε αυτούς
- Δρομείς από όλο τον κόσμο συρρέουν σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης για το Cretan Backyard Ultra

