Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύλογο ερώτημα

Εύλογο ερώτημα

Καθ' οδόν προς τις κάλπες

Η κυβέρνηση της ελληνικής Δεξιάς παράρτημα είναι, κάνει ό,τι και η ευρωπαϊκή Δεξιά. Αυτό είναι όμως το αποτέλεσμα, όχι το αίτιο. Και σήμερα το μεγάλο πρόβλημα είναι η πραγματική οικονομία. Εξελίχθηκαν δύο στρατηγικές στη χώρα. Η Δεξιά και οι δυνάμεις του σοσιαλ-φιλελευθερισμού είπαν ψευδώς ότι για την κρίση φταίνε το έλλειμμα, το χρέος, ο πληθωρισμός.

Οι προοδευτικές δυνάμεις μιλήσαμε εξαρχής για τη διάλυση της παραγωγικής βάσης, τη φοροδιαφυγή και τον δανεικό πλούτο των δεκάδων δισ. κόκκινων δανείων που τα εξήγαγαν στο εξωτερικό. Έγινε καμία συζήτηση γι’ αυτό στη χώρα; Καμιά.

Είναι ό,τι πρέπει για τη Δεξιά η συζήτηση «πόσο πλεόνασμα αφήσαμε εμείς, πόσο έλλειμμα εσείς». Οι προοδευτικές δυνάμεις και το πολιτικό δυναμικό τους έπρεπε να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράση στις βιομηχανικές περιοχές της χώρας. Για να αρχίσουμε την ανάκαμψη από τους «σκελετούς» που δημιουργούν η παρασιτική Δεξιά και η παρασιτική οικονομία.

Πώς μπορεί να γίνουν δημόσιες επενδύσεις χωρίς παραγωγή; Πρώτο θέμα είναι η πραγματική οικονομία. Και η Δεξιά δεν έχει σχέση με την οικονομία. Ακίνητα, αρπαχτές, δάνεια στο εξωτερικό και οι «ημέτεροι» είναι η οικονομία για την Δεξιά. Η Δεξιά ποτέ δεν ήταν το μέλλον της χώρας.

Συνέντευξη στον Σπύρο Ραπανάκη, εφημερίδα «Η Αυγή», 19/5/2020


Στην ΝΔ έχουν έναν αρχηγό απόλυτα αγορασμένο, θα αποφασίσουν οι καναλάρχες το τι θα κάνει ο Μητσοτάκης. Οι καναλάρχες ελέγχουν απόλυτα το μισό υπουργικό συμβούλιο, αυτά συμβαίνουν και αλλού, σε άλλες χώρες, αλλά εδώ γίνονται φοβερά πράγματα. Και το ΚΙΝΑΛ είναι απόλυτα διαβρωμένο, ελεγχόμενο από την ολιγαρχία.

Άνευ αξίας είναι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. Είναι τα τελειώματα ενός κόμματος, μιας μεγάλης πολιτικής περιόδου.

Συνέντευξη στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο 105.5», 21/10/2021


Το ΠΑΣΟΚ με τις ηγεσίες του έβλαψε σημαντικά τη χώρα και γι’ αυτό θα έπρεπε να πάνε σπίτια τους. Η χώρα εξαιτίας τους έχασε το 25% του εθνικού πλούτου, έκλεισαν 400.000 επιχειρήσεις, το 40% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, έφυγαν 400.000 νέοι από τη χώρα και τώρα, επειδή κάνουν ότι δεν ξέρουν για όλα αυτά, επιδιώκουν κοκορομαχίες και αλλαγή της ατζέντας. Γι’ αυτό ακούστηκαν στο συνέδριό τους κακοήθεις χαρακτηρισμοί και ανάγωγες συμπεριφορές, έτσι ώστε να αποσιωπήσουν την ευθύνη ότι κατέστρεψαν τη χώρα.

Προτεραιότητα είναι να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να έχει πολιτικό προβάδισμα ο Αλέξης Τσίπρας, διότι μία σειρά από άλλες υπηρεσίες και πολιτικές δυνάμεις θέλουν να παραδώσουν και την πρωθυπουργία στην ολιγαρχία.

[…]

Επιπλέον υπάρχουν θέματα με την ενεργειακή κρίση και ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα κατεύθυνσης. Θα έχουμε ειρήνη, δημοκρατία, αλληλεγγύη και ανάπτυξη; Σε αυτά δεν γίνεται συζήτηση, γιατί αυτά δεν συμφέρουν τις δυνάμεις που είναι υποταγμένες. Γιατί αυτές οι δυνάμεις, όπως είναι οι παλιές και οι σημερινές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, έχουν συγκεκριμένο σχέδιο να εξυπηρετήσουν. Γι’ αυτό επιλέγουν πολιτικούς τρόπους όπως η κοκορομαχία και η αντιδικία, προκειμένου να αποσιωπηθούν ουσιώδη θέματα, στα οποία είναι πλήρως υποταγμένοι και συντεταγμένοι στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα. Όλα αυτά τα «ψιλικατζίδικα» και οι βρισιές στόχο έχουν να φτιαχτεί τεχνητά ένας χώρος, ο οποίος θα μπει εμπόδιο να οικοδομηθεί μία προοδευτική κυβέρνηση. Ο κύκλος όμως του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερή πορεία, υπεύθυνες θέσεις, κατεύθυνση και δυνατότητες.

Συνέντευξη στη Βούλα Κεχαγιά και τον Νίκο Σβέρκο, ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο 105.5», 23/5/2022


Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν

Είναι κουσούρι , να ασχημονούν και οι σοβαροφανείς της δεξιάς λεγεώνας .
Ο Συρίγος δεν είναι ο μόνος της δεξιάς , του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας στη Χώρα.
Δεν είναι ο μόνος από όσους εκφράζουν μίσος για τη κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το 1973.
Πάντα όταν η δεξιά περνάει σε αποδρομή εμφανίζονται ορισμένοι ακόμα και με ένδυμα τον αναθεωρητισμό της Ιστορίας .Στην ουσία όμως πρόκειται για πρόσωπα και κύκλους ή απολογητές της Χούντας ή μανδαρίνους της διαπλοκής .
Όσο περισσότερη διπλοπροσωπία προβάλλουν τόσο περισσότερη χολή και φθόνο εκδηλώνουν για στους αγώνες ανθρώπων απέναντι σε κάθε βαρβαρότητα.
Από την Ιστορία που ακόμα δεν εμφανίστηκαν αναθεωρητές του συρμού ,τους ταιριάζει το «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» .
Οι Κλαζομεναί ήταν- σύμφωνα με τα Ομηρικά -περιοχή Μικράς Ασίας .
Κάποιοι από τους Κλαζομένιους, όταν έφτασαν στην Σπάρτη, με ύβρη και αλαζονεία αντιμετώπισαν τις θέσεις των εφόρων, από όπου αποφάσιζαν για τα θέματα της πολιτείας της Σπάρτης. Οι έφοροι, ζήτησαν από τον δημόσιο κήρυκα, να αναφωνήσει : «Συνηθίζεται στους Κλαζομένιους να διαπράττουν απρέπειες ».
Ο Συρίγος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο. Ποιός να του εξηγήσει ότι το Πολυτεχνείο αποτελεί ζώσα ιστορία ανατροπής μιας Χούντας. Δεν είναι αναμενόμενο να διαπράττουν απρέπειες οι διδάσκοντες. Αποτελεί θλιβερή εξαίρεση.

Ανάρτηση (σ.σ.: όπως ακριβώς έγινε…) στο Facebook, 14/7/2022


Τα ανωτέρω αποτελούν τοποθετήσεις του Στέφανου Τζουμάκα, ο οποίος, εξ όσων πληροφορηθήκαμε προσφάτως, ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Στρατηγικής και Ανάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «που θα υποστηρίζει τη συνολική πορεία του κόμματος προς την επίτευξη των στόχων του».

Επομένως, η αξιωματική αντιπολίτευση, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, αναθέτει το στρατηγικό σχεδιασμό της σε έναν πολιτικό παλαιάς κοπής, ο οποίος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Δεξιά δεν έχει σχέση με την οικονομία και ποτέ δεν ήταν το μέλλον της χώρας, ότι ο νυν πρωθυπουργός είναι εξωνημένος, ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι απόλυτα διαβρωμένο, ελεγχόμενο από την ολιγαρχία και χωρίς μέλλον.

Ο ίδιος, παραδίδοντας μαθήματα ιστορίας μέσω Facebook, κάνει λόγο για εθνικιστές και πατριδοκάπηλους της δεξιάς λεγεώνας, που ασχημονούν όντας στην πραγματικότητα απολογητές της χούντας ή μανδαρίνοι της διαπλοκής.

Τούτων δοθέντων, τίθεται ένα εύλογο ερώτημα με αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα: αρμόζουν άραγε όλα αυτά σε ένα κόμμα που –αυτό ισχυρίζεται κατά τα άλλα ο κ. Τζουμάκας– ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και εγγυάται μια σταθερή πορεία για τη χώρα, με υπεύθυνες θέσεις και δημοκρατικές αντιλήψεις;

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024