Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Συνελήφθη 23χρονος έτοιμος για τρομοκρατικό χτύπημα – Διασυνδέσεις με νεοναζί που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο

Ιταλία: Συνελήφθη 23χρονος έτοιμος για τρομοκρατικό χτύπημα – Διασυνδέσεις με νεοναζί που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο

Ο Τύπος στην Ιταλία αναφέρεται στην σύλληψη του «ιταλικού πυρήνα των λευκών ρατσιστών που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο».

Ένας πυρήνας λευκής υπεροχής στην Ιταλία, με άμεσες επαφές με την αμερικανική νεοναζιστική τρομοκρατική ομάδα «The Base» και μερικούς από τους πρωταγωνιστές της επίθεσης στο Καπιτώλιο, συνελήθηκε στην Ιταλία.

«Ένας τρομοκράτης, ικανός να χτυπήσει και στη χώρα μας, επειδή ενσαρκώνει απόλυτα» – γράφει χαακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα La Repubblica – «τη φιγούρα του μοναχικού λύκου: Όπλα στο σπίτι του και μίσος προς τους μετανάστες, τους αντιπάλους, τις γυναίκες, ‘όλα αυτά τα κατώτερα σκ@@@νια όντα, που πρέπει να σκοτωθούν’».

Διαβάστε επίσης: Στην Κω για διακοπές «πρωτοπαλίκαρο» ομάδας γερμανών νεοναζιστών – Πώς συνελήφθη

Έτοιμος να πεθάνει «για τη λευκή φυλή»

Ο δράστης ήταν επίσης έτοιμος «για την υπέρτατη θυσία», να πεθάνει δηλαδή, «για την υπεράσπιση της λευκής φυλής».

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Μπάρι συνέλαβε το πρωί της Πέμπτης τον Λουίτζι Πενέλι (Luigi Pennelli), έναν 23χρονο από την Απουλία, με την κατηγορία της διεθνούς τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ο Πενέλι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στο διαδίκτυο, ερχόμενος σε άμεση επαφή με αμερικανικές οργανώσεις λευκής υπεροχής (The Base, 131 Crew, εθνικιστική κοινωνική λέσχη).

Είχε έρθει σε άμεση επαφή με τον Rinaldo Nazzaro, τον Αμερικανό ηγέτη των τρομοκρατών και ιδρυτή της νεοναζιστικής οργάνωσης The Base, «μιας πρόχειρης αγγλικής μετάφρασης της Αλ Κάιντα«, σημειώνει η La Repubblica.

«Μια βίαιη εξτρεμιστική ομάδα με ρατσιστικά κίνητρα», όπως την περιγράφει το FBI, «επιδιώκει να επιταχύνει την ανατροπή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να υποκινήσει τον φυλετικό πόλεμο και να εγκαθιδρύσει ένα λευκό εθνοτικό κράτος». Η οργάνωση The Base ιδρύθηκε το 2018 και κάνει διαδικτυακή στρατολόγηση, ενώ κάποιοι από τους βομβιστές των πρόσφατων τραγωδιών εκπαιδεύτηκαν από αυτήν.

Ομοιότητες στον οπλισμό του με αυτόν στο μακελειό στο Μπάφαλο

Ο Πενέλι είχε δηλώσει την προθυμία του να χτυπήσει στην Ιταλία. Στο σπίτι του είχε ένα αεροβόλο τουφέκι, δύο βαλλίστρες, τόξα με βέλη και ρόπαλα του μπέιζμπολ με νεοναζιστικά σύμβολα.

«Ανησυχητικές», γράφουν οι εισαγγελείς, «είναι οι ομοιότητες μεταξύ του υλικού που κατασχέθηκε από το σπίτι του Πενέλι και εκείνου που χρησιμοποίησε ο Payton Gendron, ο 18χρονος δράστης του μακελειού στο Μπάφαλο στις 14 Μαΐου 2022, κατά το οποίο δολοφονήθηκαν 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τρεις».

Οι δίαυλοι επικοινωνίας ήταν εκείνοι των διαδικτυακών μηνυμάτων: το Telegram πάνω απ’ όλα, όπου ο Πενέλι εμφανιζόταν πάντα φορώντας μια μάσκα κλόουν. Μεταξύ του υλικού που κατασχέθηκε ήταν επίσης «επιχειρησιακές οδηγίες για την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών».

Επιπλέον, ο 23χρονος επρόκειτο να αγοράσει έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή: η πρόθεσή του ήταν να κατασκευάσει ένα όπλο-φάντασμα, τα αυτοσχέδια όπλα που γίνονται τόσο δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βρέθηκαν όπλα με σήματα των ναζιστικών SS

Στο σπίτι του βρέθηκαν δύο ρόπαλα του μπέιζμπολ, το ένα εκ των οποίων είχε σημάδια των ναζιστικών SS.

Βρέθηκε επίσης μια καραμπίνα, η οποία βρισκόταν σε ένα κουτί που έφερε τα ονόματα του Luca Traini, του δράστη της νεοφασιστικής επίθεσης στις 3 Φεβρουαρίου 2018 στη Ματσεράτα, όπου έξι άτομα υποσαχάριας καταγωγής πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν, και του «Breivik Hero», μια αναφορά στον Anders Behring Breivik, τον Νορβηγό τρομοκράτη που πραγματοποίησε τη σφαγή στο νησί Utoya στις 22 Ιουλίου 2011, κατά την οποία σκοτώθηκαν 77 άτομα.

Άλλα ονόματα στο κουτί αναφέρονται στον Brendon Harrison Terrant, που είναι υπεύθυνος για τις ισλαμοφοβικές τρομοκρατικές επιθέσεις στις 15 Μαρτίου 2019 στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας στο τζαμί al Noor και στο ισλαμικό κέντρο Linwood, όπου έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι.

Ναζιστικά βίντεο και σοκαριστικά μηνύματα μίσους

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο ύποπτος φέρεται να έστειλε μέσω WhatsApp ένα βίντεο που απεικόνιζε κάποιον με μάσκα, ναζιστικούς συμβολισμούς και τις λέξεις «ένοπλο χιτλερικό μέτωπο».

Στο Telegram φέρεται να διέδιδε το μήνυμα «το άριο αίμα μας μολύνεται και μολύνεται καθημερινά από σάπιους λοβούς κατώτερων φυλών», καθώς και «Σκεφτείτε και θυμηθείτε τον άνθρωπο που πριν από έναν αιώνα, το 1938, προειδοποίησε τον κόσμο για το πού πάμε και προσδιόρισε τους υπεύθυνους για όλα αυτά, τους Εβραίους, οπότε σκεφτείτε, ο θυμός είναι απαραίτητος, ο εθνικοσοσιαλισμός είναι η μόνη λύση».

«Ο κομματισμός είναι νεκρός και οι παρατηρήσεις δεν θα τους απομακρύνουν, μόνο οι σφαίρες μπορούν να τους απομακρύνουν».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024