Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κως: Συνελήφθη Γερμανός μέλος δικτύου νεοναζί συνελήφθη - Εκανε διακοπές

Κως: Συνελήφθη Γερμανός μέλος δικτύου νεοναζί συνελήφθη – Εκανε διακοπές

Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης

Δεν του βγήκαν σε καλό οι καλοκαιρινές διακοπές στο Αιγαίο και δη στην Κω. Ο λόγος για το «πρωτοπαλίκαρο» της νεοναζί «Αδελφότητας της Θουριγγίας» της Γερμανίας.

Ο 26χρονος από την Γερμανία, βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης, στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Brotherhood Thuringia», και σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη πώληση όπλων.

Πώς συνελήφθη – Η κοινή επιχείρηση με γερμανούς αστυνομικούς

Τον καταζητούμενο άνδρα, εντόπισαν οι αστυνομικοί σε ξενοδοχείο της Κω, όπου είχε έρθει για ολιγοήμερες διακοπές, αξιοποιώντας πληροφορίες των Γερμανικών Αρχών. Πρόκειται για το ένα από τα συνολικά 7 μέλη του ακροδεξιού εξτρεμιστικού δικτύου που έχουν συλληφθεί τις τελευταίες 48ωρες, μετά από γιγαντιαία επιχείρηση που οργάνωσε η Γερμανική Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και της ΟΠΚΕ, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με μια αστραπιαία επιχείρηση που έλαβε χώρα στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, πέρασαν χειροπέδες στον 26χρονο.

Μάλιστα στο νησί μετέβη κλιμάκιο Γερμανών αστυνομικών που συμμετείχε στην επιχείρηση. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο άνδρας, επιτέθηκε σε αστυνομικούς προσπαθώντας να ξεφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε. Για αυτή του την κίνηση, σχηματίστηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Στην κατοχή του εντοπίστηκαν, 1.350 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα μπρελόκ με έξι κλειδιά και ένα αυτοκίνητο Volkswagen.

Ποιοι είναι οι νεοναζί της «Αδελφότητας της Θουριγγίας»

Διακίνηση μεθαμφεταμίνης, εμπόριο όπλων, παράνομοι οίκοι ανοχής, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διοργάνωση ακροδεξιών ροκ συναυλιών. Πρόκειται για μερικές από τις δραστηριότητες που σύμφωνα με τις Γερμανικές Αρχές έχουν συνδεθεί το μεγάλο νενοναζιστικό δίκτυο, του οποίου ήταν μέλος ο 26χρονος που συνελήφθη στην Κω.

Τα μέλη της Brotherhood Thuringia, αλλά και άλλων αντίστοιχων νεοναζιστικών οργανώσεων έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο της γερμανικής Αστυνομίας, καθώς έχουν συνδεθεί με κάθε λογής παράνομη δραστηριότητα, ενώ τα παρακλάδια τους φτάνουν ακόμα και εκτός των συνόρων.

Οι Γερμανοί νεοναζί της Αδελφότητας, είναι γνωστοί για τα… δερμάτινα γιλέκα που φοράνε, στα πρότυπα των κλαμπ μοτσυκλετιστών και για τις μεγάλες συναυλίες που διοργανώνουν με συγκροτήματα της ακροδεξιάς σκηνής. Η παράνομη δράση τους παραμένει μέχρι σήμερα αόρατη, με τις αρχές της Γερμανίας να επιχειρούν την αποδόμηση των συγκεκριμένων οργανώσεων με στοχευμένες επιχειρήσεις.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024