Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν ομήρους και τους χτυπούσαν - Ζητούσαν λεφτά για να τους απελευθερώσουν

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν ομήρους και τους χτυπούσαν – Ζητούσαν λεφτά για να τους απελευθερώσουν

Με απειλές και χρήση σωματικής βίας απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικών ποσών προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους

Στην εξάρθρωση σπείρας, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν αλλοδαπούς, προχώρησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί με τη συνδρομή προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και απελευθέρωσαν συνολικά επτά άτομα από Συρία και Αφγανιστάν, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε οικία στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μια γυναίκα

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί άντρες και μία 18χρονη Ρομά, ενώ αναζητούνται τρεις αλλοδαποί συνεργοί τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Πέντε εκ των εμπλεκομένων, αφού διευκόλυναν την είσοδο των αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια έναντι χρηματικής αμοιβής, τους μετέφεραν σε οικία του Δενδροποτάμου, όπου τουλάχιστον τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με απειλές και χρήση σωματικής βίας, απαιτούσαν εκβιαστικά είτε από τους παθόντες, είτε από οικεία τους πρόσωπα, την καταβολή χρηματικών ποσών προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Από την περαιτέρω έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival, προέκυψε επίσης ότι, δύο εκ των συλληφθέντων φιλοξενούσαν, παρέχοντας κατάλυμα, δύο επιπλέον άτομα τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στο πλαίσιο τριών κατ’ οίκων ερευνών που διενεργήθηκαν παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής και σωματικών ελέγχων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Λουκέτο με το οποίο οι δράστες κλείδωναν την οικία όπου βρίσκονταν οι αλλοδαποί
• 4.500 ευρώ
• Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και
• Χρεωστικές κάρτες τραπεζών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024