Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διευκόλυνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών σε άλλες χώρες - Έξι συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διευκόλυνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών σε άλλες χώρες – Έξι συλλήψεις

Τα μέλη της συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση σπείρα, με σκοπό τη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, 6 αλλοδαποί, μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και ένας ακόμη αλλοδαπός, μέλος της οργάνωσης, ενώ συνελήφθη και ένα άτομο, κατηγορούμενο για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Διαβάστε επίσης: Διακίνηση μεταναστών: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα, οκτώ συλλήψεις

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση σπείρα, με σκοπό τη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι κατηγορούμενοι, αφού εντόπιζαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας αλλοδαπούς, τους οδηγούσαν σε καταστήματα, ώστε να προμηθεύονται ρούχα που θα ταίριαζαν με το προφίλ Ευρωπαίου επιβάτη, καθώς και σε διάφορα κομμωτήρια για τον ίδιο λόγο.

Στη συνέχεια παραλάμβαναν, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών φωτογραφία τους, τύπου διαβατηρίου, προκειμένου να καταρτιστεί ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο θα παρέδιδαν στους υπό διακίνηση αλλοδαπούς.

Τους μετέφεραν μέχρι το αεροδρόμιο

Τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς, τους συνόδευαν οι κατηγορούμενοι στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου και τους καθοδηγούσαν έως και την επιβίβασή τους σε αεροσκάφη πτήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Από την έως τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν 8 απόπειρες παράνομης εξόδου αλλοδαπών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 244 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, εκ των οποίων τα 22 πλαστά και τα 222 γνήσια, φορητός υπολογιστής, 15 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 8.790 ευρώ και των 910 λιρών Αιγύπτου, 9 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, 2 τετράδια σημειώσεων, τα οποία περιλαμβάνουν παραγγελίες ταξιδιωτικών εγγράφων, πλήθος δίφυλλων πλαστικοποίησης για την παραποίηση των προσωπικών δεδομένων ταξιδιωτικών εγγράφων ή την κατασκευή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, 2 συσκευές κοπής φωτογραφιών και εγγράφων και 121 θήκες διαβατηρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024