Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague: Τι συμβαίνει με το Final 4 μετά το «όχι» της Λιθουανικής Κυβέρνησης

Euroleague: Τι συμβαίνει με το Final 4 μετά το «όχι» της Λιθουανικής Κυβέρνησης

Ποια τα δεδομένα για το μέρος που θα διεξαχθεί το Final 4 της Euroleague στο τέλος της σεζόν.

Που θα γίνει φέτος το Final 4 της Euroleague; Μια ερώτηση που όπως φαίνεται θα μείνει για καιρό στο προσκήνιο. Διότι ο Τζόρντι Μπερτομέου που είχε πάντα τις διαφωνίες του, δεν μένει πια εδώ αλλά το Κάουνας που φάνταζε μέχρι χθες το μεγάλο φαβορί για τη διοργάνωση δέχτηκε… χτύπημα εκ των έσω.

Τι λέει το ρεπορτάζ; Πως η Κυβέρνηση της Λιθουανίας είπε «Όχι» σε βοήθεια ύψους ενός εκατομμυρίου που ζήτησε η πόλη του Κάουνας. Για την ακρίβεια αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι LRT, ο Παούλιους Μοτεγιούνας: «Λάβαμε απάντηση από την κυβέρνηση και δεν θα δώσει τα απαιτούμενα χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για τέτοια events», ήταν ακριβώς τα λόγια του προέδρου και GM της Ζάλγκιρις.

«Το παίρνουμε ως γεγονός. Έχουμε ωστόσο ετοιμάσει το πλάνο μας για τη Euroleague και προετοιμαζόμαστε ώστε να φιλοξενήσουμε το Final 4. Ελπίζουμε ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα μας βοηθήσει», κατέληξε.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας η αισιοδοξία δεν προσμετράτε στα δεδομένα της υπόθεσης. Έτσι όπως είναι πλέον τα πράγματα μπορεί πια το Κάουνας να μην τα καταφέρει, άρα και η Euroleague να στραφεί σε άλλες περιπτώσεις και υποψηφιότητες. Ζεστό ενδιαφέρον είχε δείξει δεδομένα και το Βερολίνο ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ήδη «κάηκε» μια φορά η υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης.

Εκεί ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει. Να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη μετά από 6 χρόνια και τη διοργάνωση του 2017, γεγονός που η Τουρκία επιθυμούσε διακαώς καθώς ήθελε να συνδυάσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

Εντούτοις η τουρκική προκλητικότητα σε κάθε επίπεδο οδήγησε την Euroleague σε αλλαγή πλεύσης και επιλογή άλλης πόλης για την διοργάνωση του μεγάλου ραντεβού.

Ρόλο στην ακύρωση της συμφωνίας έχει διαδραματίσει η αποχώρηση του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος ήταν αυτός που είχε δώσει τα χέρια με την τουρκική πλευρά αλλά πλέον έχει αποχωρήσει από τη λίγκα. Η απόφαση έχει παρθεί με την σύμφωνη γνώμη των ομάδων – μετόχων, εκτός φυσικά από τις τουρκικές (Εφές, Φενέρμπαχτσε).

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024