Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριάρα στη Ρεάλ η Λειψία (3-2), οριστικά εκτός Ευρώπης η Σέλτικ (1-1)

Τριάρα στη Ρεάλ η Λειψία (3-2), οριστικά εκτός Ευρώπης η Σέλτικ (1-1)

Η Λειψία νίκησε με 3-2 τη Ρεάλ και μείωσε στον πόντο τη διαφορά από τους πρωτοπόρους Μαδριλένους, ενώ η Σέλτικ ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Σαχτάρ και έμεινε οριστικά τέταρτη.

Χαμός στον 6ο όμιλο του Champions League, με τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής να αφήνουν τα πάντα ανοιχτά, όσον αφορά την πρωτιά, αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού η Λειψία νίκησε τη Ρεάλ με 3-2 και η Σαχτάρ έμεινε όρθια στην Γκλασκώβη απέναντι στη Σέλτικ (1-1).

Ένα αποτέλεσμα που άφησε οριστικά στην τέταρτη θέση του ομίλου και εκτός Ευρώπης την ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη, ο οποίος σκόραρε αλλά το γκολ που πέτυχε δεν ήταν ικανό να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Μετά τα αποψινά αποτελέσματα, η Ρεάλ έχει 10 και η Λειψία, ενώ η Σαχτάρ έχει 6 και η Σέλτικ. Την επόμενη αγωνιστική η Ρεάλ υποδέχεται στη Μαδρίτη την Σέλτικ και η Σαχτάρ την Λειψία.

Εάν οι Ουκρανοί κερδίσουν, θα ισοβαθμούν με τους Γερμανούς, αλλά θα περάσουν στην επόμενη φάση, καθώς στο πρώτο ματς είχαν κερδίσει με 4-1. Σε διαφορετική περίπτωση θα περάσει η Λειψία, η οποία έχει πιθανότητες ακόμα και για την πρώτη θέση.

Ματσάρα με νικήτρια τη Λειψία

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 13’, με τον Γκβαρντιόλ. Ο Κουρτουά απέκρουσε την κεφαλιά του Σίλβα, αλλά ο ποδοσφαιριστής της Λειψίας πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ενκουνκού με σουτ από το ύψος του πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, με τη Ρεάλ στο 44’ να μειώνει σε 2-1 με κεφαλιά του Βινίσιους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν στο 81’ ο Βέρνερ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και έκανε το 3-1 για τη Λειψία, μετά την κούρσα του Σιμακάν. Η Ρεάλ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-2 στο 93’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροντρίγο

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Σιμακάν (89’Χένρικς), Γκβάρντιολ, Ορμπάν, Ράουμ (69’Ντιαλό), Αϊνταρά (84’Κάμπλ), Σλάγκερ, Σομποσλάι, Φόρσμπεργκ (69’Όλμο), Ενκουνκού, Αντρέ Σίλβα (69’Βέρνερ)

ΡΕΑΛ Μ.: Κουρτουά, Μιλιτάο, Λούκας Βάθκεθ (69’Καρβαχάλ), Νάτσο (69’Αλάμπα), Ρίντιγκερ, Κρόος (76’Αζάρ), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Ροντρίγο, Ασένσιο, Βινίσιους.

Εκτός Ευρώπης η Σέλτικ

Στη Γλασκώβη η Σέλτικ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησε στο 23’ με τον Γιακουμάκη, αλλά ο διεθνής επιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά.

Η δεύτερη φορά που βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, ήταν και η… φαρμακερή, με τον Ελληνα στράικερ να πλασάρει από κοντά και να δίνει το προβάδισμα στη Σέλτικ.  Αυτό ήταν το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαχτάρ μπήκε αποφασισμένη να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 55’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ζούμπκοφ, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Μούντρικ με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων και έκανε το 1-1.

Στο 72’ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Σικάν δεν κατάφερε να σκοράρει. Η Σέλτικ απάντησε στο 88’, αλλά το σουτ του Ο’Ράιλι από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Κάρτερ Βίκερς, Γεντς, Τέιλορ, Ο’Ράιλι, Χατάτε (84’Τέρνμπουλ), Αμπάντα (66’Φόρεστ), Χακσαμπάνοβιτς (66’Μαεντά), Γιακουμάκης, Φουρουχάσι (66’Μούι).

ΣΑΧΤΑΡ: Τούρμπιν, Μιχαϊλιτσένκο, Ματβιγένκο, Μποντάρ, Τέιλορ, Μπονταρένκο, Στεπανένκο, Σουντάκοβ (90’Κριβτσόφ), Μούντρικ (90’Πέτριακ), Ζούμπκοβ, Τραορέ (57’Σικάν).

Τα αποτελέσματα:

Λειψία-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2
Σέλτικ-Σαχτάρ 1-1

Η επόμενη (τελευταία) αγωνιστική:
Σαχτάρ-Λειψία
Ρεάλ Μαδρίτης-Σέλτικ

Η βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης 10
Λειψία 9
Σαχτάρ 6
Σέλτικ 2

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024