Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λούλα: Ελπίζω ο Μπολσονάρου να αποδεχθεί την ετυμηγορία της κάλπης την Κυριακή

Λούλα: Ελπίζω ο Μπολσονάρου να αποδεχθεί την ετυμηγορία της κάλπης την Κυριακή

Ο Λούλα εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο Μπολσονάρου «θα έχει μια στιγμή ορθροφροσύνης» και θ' αποδεχθεί τ' αποτέλεσμα των εκλογών την Κυριακή, τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να κερδίζει ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας.

Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε χθες Δευτέρα πως ελπίζει ότι ο απερχόμενος ακροδεξιός αρχηγός του κράτους Ζαΐχ Μπολσονάρου θα αποδεχθεί την ετυμηγορία της κάλπης, εάν χάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής στη Βραζιλία (στη φωτογραφία του Ricardo Moraes/Reuters, επάνω, οπαδός του Λούλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο).

«Θα μου τηλεφωνήσει»

«Ελπίζω πως, αν κερδίσω τις εκλογές, θα έχει μια στιγμή ορθοφροσύνης και θα μου τηλεφωνήσει για να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα», είπε ο ιστορικός ηγέτης του Κόμματος Εργαζομένων (PT), 76 ετών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σαν Πάουλου (νοτιοανατολικά).

Δείτε ακόμα – Βραζιλία: Πολιτικός επιτέθηκε αστυνομικούς με τυφέκιο και χειροβομβίδες – Τραυμάτισε δύο

«Αν ο Μπολσονάρου χάσει και θέλει να κλάψει (…) έχω χάσει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις», συνέχισε ο Λούλα. «Κάθε φορά που γνώριζα την ήττα, γύριζα σπίτι μου. Ούτε έβρισα, ούτε κατηγόρησα κανέναν πέρα από τον εαυτό μου», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπολσονάρου έχει θέσει επανειλημμένα υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας στη Βραζιλία κι έχει απειλήσει πως δεν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα αν ηττηθεί.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες φάνηκε να κατεβάζει τον τόνο, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει τους τελευταίους αναποφάσιστους, διαβεβαιώνοντας πως θ’ αποδεχθεί το αποτέλεσμα, αν δεν γίνει τίποτα «αφύσικο».

Το τελευταίο ντιμπέιτ

Οι δύο αντίπαλοι αναμένεται να συγκρουστούν ξανά στο τελευταίο προεκλογικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ την Παρασκευή.

«Η στρατηγική κάθε υποψηφίου είναι καταρχήν να προσπαθήσει να πείσει αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν (στον πρώτο γύρο), για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Να προσπαθήσει να κερδίσει κάθε ψήφο, να φροντίσει πως θα είναι εύκολο για τον κόσμο να πάει να ψηφίσει», έκρινε χθες ο πρώην πρόεδρος (2003-2010).

Οι εκλογές αυτές «θα δείξουν αν θέλουμε να ζούμε σε δημοκρατία ή στο χάος, τον νεοφασισμό. Αυτό διακυβεύεται. Ελπίζω ότι οι πολίτες θα επιλέξουν τη δημοκρατία», πέταξε ο Λούλα.

Δημοσκοπήσεις θέλουν τον πρώην πρόεδρο να παραμένει φαβορί της αναμέτρησης (προηγείται με 52% έναντι 48% κατά το ινστιτούτο Datafolha, με 52% έναντι 46,2% κατά το Atlas Intel, με 50% έναντι 43% κατά το IPEC).

Ωστόσο, ο κ. Μπολσονάρου συγκέντρωσε πολύ υψηλότερο ποσοστό στον πρώτο γύρο απ’ ό,τι του πίστωναν οι δημοκοπήσεις (έλαβε 43%).

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024