Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Αμετάβλητο το προβάδισμα του Λούλα έναντι του Μπολσονάρου - Αντιπαράθεση για τα γκάλοπ

Βραζιλία: Αμετάβλητο το προβάδισμα του Λούλα έναντι του Μπολσονάρου – Αντιπαράθεση για τα γκάλοπ

Στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης βρέθηκαν τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων της Βραζιλίας, τα οποία σε νέα έρευνά τους για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εμφανίζουν αμετάβλητο το προβάδισμα του Λούλα έναντι του Μπολσονάρου.

Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (φωτογραφία του Diego Nigro/Reuters, επάνω, από προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ρεσίφε) διατηρεί προβάδισμα έναντι του νυν αρχηγού του κράτους, του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου, σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 30 Οκτωβρίου.

Αμετάβλητο το προβάδισμα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Λούλα εξασφαλίζει το 49% των προθέσεων ψήφου έναντι 41% του Μπολσονάρου, διατηρώντας αμετάβλητο το προβάδισμά του σε σύγκριση με έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας.

Δείτε ακόμα – Βραζιλία: Τουλάχιστον 4.500 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας πέθαναν στη μάχη κατά του κοροναϊού

Η δημοσκόπηση του Datafolha διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.898 ψηφοφόρων στο διάστημα 13-14 Οκτωβρίου και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

Τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων της Βραζιλίας βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης, μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου ν’ αναστείλει την αστυνομική έρευνα που είχε ζητήσει η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος τα κατηγορεί για «χειραγώγηση».

Το «λάθος»

Την παραμονή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων έδιναν νικητή τον Λούλα με διαφορά 14 μονάδων από τον Μπολσονάρου.

Αν και ο Λούλα κατέλαβε την πρώτη θέση, με ποσοστό 48,4% (εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος που έδιναν οι εταιρείες), το ποσοστό του Μπολσονάρου ανήλθε στο 43,2%, πολύ υψηλότερο από όσο ανέμεναν.

Η Λουτσιάνα Τσονγκ, η διευθύντρια του ινστιτούτου Datafolha απέδωσε αυτό το «λάθος» στο γεγονός ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι επέλεξαν την τελευταία στιγμή να στηρίξουν τον απερχόμενο πρόεδρο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024