Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου πιθανόν και να έχει μηδενίσει το προβάδισμα του Λούλα

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου πιθανόν και να έχει μηδενίσει το προβάδισμα του Λούλα

Νέα δημοσκόπηση αλλάζει τα δεδομένα στη Βραζιλία καθώς δείχνει ότι ο Μπολσονάρου όχι μόνο μειώνει τη διαφορά που τον χώριζε από τον Λούλα, αλλά ενδέχεται και να την έχει μηδενίσει, μετά το τελευταίο ντιμπέιτ στο οποίο ο αρχηγός του κράτους σφυροκόπησε τον πρώην πρόεδρο της χώρας.

Ενώ απομένει μια εβδομάδα και κάτι ως τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία – την 30ή Οκτωβρίου -, το προβάδισμα του κεντροαριστερού πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα επί του απερχόμενου ακροδεξιού αρχηγού του κράτους Ζαΐχ Μπολσονάρου μειώθηκε στις 4 εκατοστιαίες μονάδες (στη φωτογραφία του Suamy Beydoun/Reuters, επάνω, η πρώτη κυρία της Βραζιλίας, Μισέλ Μπολσονάρου, προσεύχεται στο Σάο Πάολο, στο πλαίσιο της συνάντησης Alliance for Life).

Μπορεί να έχει μηδενιστεί

Η εξέλιξη αυτή αφήνει να εννοηθεί ότι το προβάδισμα του Λούλα μπορεί να έχει ως ακόμη και μηδενιστεί, όπως υποδεικνύει δημοσκόπηση του ινστιτούτου αναφοράς Datafolha που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη.

Δείτε ακόμα – Βραζιλία: Τουλάχιστον 4.500 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας πέθαναν στη μάχη κατά του κοροναϊού

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ο Λούλα συγκεντρώνει το 49% των προθέσεων ψήφου, έναντι 45% του Μπολσονάρου. Το προβάδισμα του άλλοτε συνδικαλιστή ηγέτη ήταν 5 μονάδες (49-44%) στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Νταταφόλια, που δημοσιοποιήθηκε πριν πέντε ημέρες.

Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας είναι ±2%, στοιχείο που σημαίνει πως ο ακροδεξιός πρόεδρος ενδέχεται να έχει ισοφαρίσει τον προκάτοχό του (στο 47%).

Κατά τα ευρήματα του ινστιτούτου, το 94% των Βραζιλιάνων έχει ήδη αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει, άρα το ποσοστό των αναποφάσιστων που προσπαθούν να πείσουν οι δύο αντίπαλοι, συνεχίζοντας τις εντατικές εκστρατείες τους, είναι πλέον μικρό.

Σφυροκόπημα από Μπολσονάρου

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Κυριακής, στο οποίο ο ακροδεξιός πρόεδρος σφυροκόπησε τον προκάτοχό του για τις υποθέσεις διαφθοράς επί των ημερών του Κόμματος Εργαζομένων (PT) στην εξουσία.

Η δημοσκόπηση του Νταταφόλια διενεργήθηκε από τη 17η ως τη 19η Οκτωβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.912 ψηφοφόρων σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024