Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προφυλακισμένου Ηλία Μίχου που κατηγορείται για μαστροπεία και βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια. Πελάτισσα του καταστήματος του 53χρονου καταγγέλλει πως την παρενόχλησε σεξουαλικά και την έφερνε «σε πάρα πολύ δύσκολη θέση», ενώ «κάθε φορά που έμπαινα στο μαγαζί του σφιγγόταν το στομάχι μου».
Η κάτοικος της περιοχής ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι ο κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης, «Ξεκίνησε να γίνεται διαχυτικός. Άρχισε να εκφράζεται πιο απρεπώς. Άρχισε να φλερτάρει και στη συνέχεια έγινε πιο εκχυδαϊσμένο το φλερτ του».
Η ίδια ανέφερε πως δεν είχε δει τη 12χρονη στο μαγαζί του Ηλία Μίχου, αλλά πως υπάρχουν φήμες για σεξουαλική παρενόχληση και άλλου παιδιού. Ακόμα ανέφερε ότι το βανάκι του Ηλία Μίχου, το οποίο το πρωί θα έπρεπε να κάνει μεταφορές, ήταν πάντα εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ εξαφανιζόταν.
«Το έχω συζητήσει και με άλλες γυναίκες στη γειτονιά, αυτό που βίωνα εγώ, μια παρενόχληση σε ενήλικη όμως γυναίκα, απέχει έτη φωτός από το ανήλικο. Ανοίγουν όμως στόματα και ακούγεται και από άλλες γυναίκες ότι είχαν δεχτεί παρενόχληση. Έχω μια πληροφορία και για άλλο παιδί» ανέφερε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα.
«Μην περιμένετε να δημοσιευτούν τα ονόματα των 212 που επικοινώνησαν με την 12χρονη»
Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως πληροφορήθηκε από άτομο του άμεσου περιβάλλοντος της 12χρονης πως το παιδί δεν ξεπερνά το ένα μέτρο σε ύψος. Σύμφωνα με τα παραπάνω, καταρρίπτονται όποιοι ισχυρισμοί αναφέρουν πως η ανήλικη έδειχνε μεγαλύτερης ηλικίας.
«Σε όλα τα εγκλήματα υπάρχει μία λεπτή γραμμή, είναι η αρχή εκτελέσεως του εγκλήματος. Για παράδειγμα, σκοτώνω κάποιον. Το έγκλημα αρχίζει τη στιγμή που πυροβόλησα. Ότι γίνεται πριν έχει άλλη διάκριση. Στα εγκλήματα γενετήσιας εξιοπρέπειας η αρχή εκτελέσεως είναι αυτό το οποίο γίνεται μέχρι την ώρα που θα αρχίσει η ερωτική πράξη», δήλωσε.
Αν και οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τα 212 προφίλ που είχαν συνομιλήσει με την 12χρονη, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως τα ονόματά τους δεν θα δημοσιευτούν.
«Μην περιμένετε να δημοσιοποιηθούν ποτέ τα ονόματά αυτών που επικοινώνησαν και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συνευρεθούν με το παιδί. Αυτές οι πράξεις λέγονται προπαρασκευαστικές κι εάν δεν αποδειχτεί ότι συνευρέθηκαν με το παιδί, τότε αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται ποτέ να κατηγορηθούν για τίποτα και απαγορεύεται να δημοσιευτούν τα ονόματα», υπογράμμισε ο δικηγόρος.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων