Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: Ασύλληπτα παραμένουν 10 άτομα - Ταυτοποιήθηκαν και έχουν ενημερωθεί οι δικαστικές αρχές

Σεπόλια: Ασύλληπτα παραμένουν 10 άτομα – Ταυτοποιήθηκαν και έχουν ενημερωθεί οι δικαστικές αρχές

Νέες συλλήψεις αναμένονται στην υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί 10 άτομα που φέρονται να βίασαν το κορίτσι.

Ταυτοποιήθηκαν άνδρες που βρέθηκαν και βίασαν την 12χρονη, στην υπόθεση των Σεπολίων, ενώ ενήμερες φαίνεται να είναι και οι δικαστικές αρχές για τα άτομα αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία υπολογίζει ότι, αυτή τη στιγμή, δέκα είναι τα ασύλληπτα άτομα, που έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη MEGA: Χρήστης του blindchat είχε ενημερώσει τις Αρχές για την 12χρονη – Τα μηνύματα που «καταδικάζουν» τον Μίχο

Εντός των ημερών, αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση και νέες συλλήψεις.

Τα ραντεβού και ο τιμοκατάλογος της φρίκης

Από 50 ευρώ έως και 230 ευρώ στοίχιζαν τα ραντεβού της φρίκης. Αυτό αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ενώ αποτροπιασμό προκαλούν και τα μηνύματα που αντάλλαζε με τον 53χρονο η 12χρονη.

Από θρησκευόμενος, οικογενειάρχης και φιλεύσπλαχνος, ο Ηλίας Μίχος, κρατούμενος των φυλακών Γρεβενών πλέον, χρησιμοποιούσε τα 51 διαφορετικά προφίλ, που είχε δημιουργήσει σαν να ήταν της 12χρονης και ερχόταν σε επικοινωνία με άνδρες, προσποιούμενος την ανήλικη.

Οι αρχικές επικοινωνίες γίνονταν στην εφαρμογή blindchat, αλλά μετά συνεχίζονταν σε Viber, WhatsApp κα Instagram.

Θεωρώντας μάλιστα πως η δράση του θα παραμείνει κρυφή, ο Ηλίας Μίχος δεν δίσταζε να κανονίζει τις συναντήσεις με το κοριτσάκι στην περιοχή όπου διέμεναν.

12χρονη (Ηλίας Μίχος): Γεια σου.

«Πελάτης»: Είσαι ελεύθερη;

12χρονη (Ηλίας Μίχος): Ξέρεις πού είναι τα Σεπόλια; Θες να βρεθούμε σήμερα; Μου αρέσει πολύ το σεξ.

Οι τιμές της φρίκης

Ο Μίχος, μη αρκούμενος σε όσα κατηγορείται ότι έχει διαπράξει ο ίδιος και άλλοι άνδρες σε βάρος της ανήλικης, διακινούσε τα βίντεο και τις φωτογραφίες που είχε υποχρεώσει την 12χρονη να του στέλνει και κανόνιζε τα ραντεβού της φρίκης, ζητώντας από 50 ευρώ μέχρι και 230 ευρώ.

12χρονη (Ηλίας Μίχος): Γεια σου τι κάνεις; Θες να βρεθούμε στην περιοχή μου; Με 120 ευρώ έχεις ό,τι θες…

«Πελάτης»: Ναι.

12χρονη (Ηλίας Μίχος): Στείλε μου το αμάξι για να σε αναγνωρίσω.

Ο Μίχος πήγαινε το κορίτσι στα περισσότερα ραντεβού, εκτός από κάποιες φορές που η 12χρονη πήγαινε μόνης του με τα πόδια.

«Καμιά φορά πήγαινα μόνη μου στα ραντεβού, όταν δεν μπορούσε ο ίδιος να με πάει. Όμως, δεν υπήρχε ραντεβού που να μην γνώριζε ο Μίχος», αποκάλυψε η 12χρονη σε μία από τις τρεις καταθέσεις της.

Παράλληλα, όπως κατέθεσε, δεν έπαιρνε τίποτα από τα χρήματα των «ραντεβού», παρά μόνο δέκα ευρώ όταν καθάριζε στο μαγαζί του.

Γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία των τριών που φέρεται να βίασαν την 12χρονη

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η κ. Δημογλίδου απάντησε επίσης στο γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα τα στοιχεία των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης, όπως έγινε για παράδειγμα με τον Ηλία Μίχο και τον Γιάννη Σοφιανίδη.

Η Κωνσταντία Κασογλίδη, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, εξήγησε ότι «θα ακολουθηθεί και για τους υπόλοιπους τρεις δράστες η ίδια διαδικασία. Μόλις δοθεί η άδεια από τον εισαγγελέα, θα υπάρξει η δημοσιοποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

Για αυτούς που πάνε αυτοβούλως

Σχετικά με τα όσα λέγονται περί καθυστερήσεων στην εξιχνίαση της υπόθεσης, η κ. Δημογλίδου σημείωσε ότι το εγκληματολογικό έχει συγκεκριμένη διαδικασία για την ταυτοποίηση στοιχείων, ενώ τόνισε ότι πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην κατηγορηθούν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Σχετικά με αυτούς που προσέρχονται αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής όλοι έχουν υποστηρίξει ότι είχαν συνομιλία, πιθανόν με την 12χρονη, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών.

Η κ. Δημογλίδου σημείωσε ακόμα ότι, για όλους όσοι φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, τα στοιχεία θα βγαίνουν στο φως.

Αναφέρθηκε και στην πιθανή εμπλοκή αστυνομικού στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ξεκίνησε πειθαρχικός έλεγχος, ενώ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν τα στοιχεία του, καθώς – όπως είπε – πρέπει να δοθούν από την ανακρίτρια.

Για τους ελέγχους σε οίκους ανοχής

Για τα περί ολιγωρίας από το ΑΤ Κολωνού, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, καθώς πήραν κατάθεση από την μητέρα την ημέρα που έκανε την καταγγελία και άνοιξε φάκελος για την υπόθεση.

Μάλιστα, όπως είπε, τους πρότειναν να τους μεταφέρουν οι ίδιοι στο Ανηλίκων, ωστόσο δεν δέχθηκαν και είπαν ότι θα πάνε μόνοι τους.

«Με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει ολιγωρία από το ΑΤ Κολωνού», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024