Βασιλιάς Κάρολος: Ακτιβιστές πέταξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμα του μονάρχη στο μουσείο Μαντάμ Τισό
Ο Βασιλιάς Κάρολος είχε την τιμητική του, καθώς ακτιβιστές για το κλίμα επέλεξαν σήμερα να πετάξουν τούρτα στο διάσημο κέρινο ομοίωμά του στο μουσείο Μαντάμ Τισό
Μετά τους πίνακες ζωγραφικές οι ακτιβιστές ενάντια στην κλιματική αλλαγή και στη χρήση ορυκτών καυσίμων επέλεξαν ένα νέο στόχο για να πετάξουν τρόφιμα, αυτή τη φορά υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Ο Βασιλιάς Κάρολος, για την ακρίβεια το κέρινο ομοίωμά του στο μουσείο Μαντάμ Τισό, βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο. Η γνωστή πλέον ομάδα Just Stop Oil, που είχε πετάξει τοματόσουπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ πέταξε τούρτα και την άλειψε στο πρόσωπο του Καρόλου.
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ενώ σε βίντεο της οργάνωσης στο twitter φαίνονται δύο άτομα να πλησιάζουν τα ομοιώματα της βασιλικής οικογένειας και αφού αφαιρέσουν τα πανωφόρια τους αποκαλύπτουν το μήνυμα που είναι γραμμένο στα λευκά t shirt, που δεν είναι άλλο από το «Just stop oil». Αφού πετάξουν την τούρτα σοκολάτα στο πρόσωπο του Καρόλου λένε στους παρευρισκόμενους: «Ώρα για δράση».
Δείτε το βίντεο
🎂 BREAKING: JUST STOP OIL CAKES THE KING 🎂
👑 Two supporters of Just Stop Oil have covered a Madame Tussauds waxwork model of King Charles III with chocolate cake, demanding that the Government halts all new oil and gas licences and consents.#FreeLouis #FreeJosh #A22Network pic.twitter.com/p0DJ8v3XVB
— Just Stop Oil ⚖️💀🛢 (@JustStop_Oil) October 24, 2022
«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις νέες άδειες και εγκρίσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο» αναφέρει η οργάνωση. Το περιστατικό της Δευτέρας είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά ενεργειών από ομάδες ακτιβιστών σε όλη την Ευρώπη που αποσκοπούν στο να επιστήσουν την προσοχή στον ρόλο των ορυκτών καυσίμων στην κλιματική αλλαγή.
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442