Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακτιβιστές ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά την βιτρίνα της Aston Martin στο Λονδίνο

Ακτιβιστές ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά την βιτρίνα της Aston Martin στο Λονδίνο

Ακτιβιστές της οργάνωσης απέκλεισαν σήμερα την περιοχή και ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά την γυάλινη πρόσοψη της έκθεσης υπερπολυτελών αυτοκινήτων Αston Martin

Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil κόλλησαν σήμερα τα χέρια τους στην άσφαλτο στην περιοχή Παρκ Λέιν του Λονδίνου.

Η σημερινή τους διαμαρτυρία ακολουθεί εκείνη της Παρασκευής όταν δύο γυναίκες, μέλη της οργάνωσης, έριξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα πάνω στον διάσημο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Ακτιβιστές της οργάνωσης απέκλεισαν σήμερα την περιοχή και ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά την γυάλινη πρόσοψη της έκθεσης υπερπολυτελών αυτοκινήτων Αston Martin.

Οι ακτιβιστές, που ζητούν να βάλει τέλος η κυβέρνηση σε όλα τα νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα, κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο στο κέντρο του Λονδίνου περίπου στις 11 σήμερα το πρωί τοπική ώρα.

Η διαμαρτυρία τους αυτή πραγματοποιείται μετά την ανακοίνωση από την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν του σχεδίου της κατά τέτοιων διαμαρτυριών.

Με βάση αυτό, θα καταστεί ποινικό αδίκημα η παρακώλυση της λειτουργίας κομβικών υποδομών, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και διυλιστήρια.

Σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργού, η δράση ακτιβιστών να κολλάνε το σώμα τους πάνω σε κτίρια ή δρόμους θα τιμωρείται είτε με εξάμηνη ποινή φυλάκισης είτε με πρόστιμο αδιευκρίνιστου ύψους.

«Δεν θα υποκύψουμε στους διαδηλωτές που επιχειρούν να κρατήσουν όμηρους τους βρετανούς πολίτες», έχει πει η Μπρέιβερμαν.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024