Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορεατική Χερσόνησος: Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα

Κορεατική Χερσόνησος: Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, με ανταλλαγή πυρών να σημειώνεται σε θαλάσσια περιοχή που διεκδικούν οι δύο χώρες.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά για να τραβήξουν την προσοχή του πληρώματος βορειοκορεατικού εμπορικού πλοίου το πρωί της Δευτέρας, διότι έκριναν ότι παραβίασε τα θαλάσσια de facto σύνορα των δυο κρατών στην Κίτρινη Θάλασσα, σε περιοχή που διεκδικούν Σεούλ και Πιονγιάνγκ, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap (απ’ όπου και η φωτογραφία, επάνω, με την αναφορά στη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή – NLL).

Εκτατέρωθεν κατηγορίες

Το βορειοκορεατικό φορτηγό πλοίο φέρεται να πέρασε τη λεγόμενη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή, κοντά στο νησί Μπενγκγιόνγκ, στις 03:42 (τοπική ώρα), και μετά τα προειδοποιητικά πυρά του νοτιοκορεατικού Πολεμικού Ναυτικού κινήθηκε προς βορρά, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Δείτε ακόμα – Β. Κορέα: Απειλεί με «συντριπτικά στρατιωτικά αντίμετρα» τη Ν. Κορέα – Κλιμακώνεται η ένταση

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα υποστήριξε πως νοτιοκορεατικό πολεμικό πέρασε τη νοητή γραμμή των θαλάσσιων συνόρων και ο βορειοκορεατικός στρατός άνοιξε πυρ προειδοποιητικά δέκα φορές με εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σκοπός ήταν να απομακρυνθεί το «σκάφος του εχθρού», σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των αρχών που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Περίοδος αυξημένων εντάσεων

Η ανταλλαγή προειδοποιητικών πυρών σημειώνεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο, και εν μέσω του συνεχιζόμενου μπαράζ πυραυλικών δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων και βολών πυροβολικού της Βόρειας Κορέας.

Στο μεταξύ, αναλυτές αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή σύντομα καθώς ολοκληρώθηκε το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας το Σαββατοκύριακο.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024