Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Β. Κορέα: Απειλεί με «συντριπτικά στρατιωτικά αντίμετρα» τη Ν. Κορέα - Κλιμακώνεται η ένταση

Β. Κορέα: Απειλεί με «συντριπτικά στρατιωτικά αντίμετρα» τη Ν. Κορέα – Κλιμακώνεται η ένταση

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο, με τη Βόρεια Κορέα ν' απειλεί τη Νότια ότι θα λάβει «συντριπτικά στρατιωτικά αντίμετρα».

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι θα λάβει «συντριπτικά στρατιωτικά αντίμετρα» για τις «σκόπιμες προκλήσεις» της Νότιας Κορέας, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην περιοχή, με μπαράζ εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ τις τελευταίες εβδομάδες (ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε προσωπικά τις εκτοξεύσεις πυραύλων, μεταδίδει το KCNA, απ’ όπου και η φωτογραφία, επάνω, μέσω του Reuters).

Πύραυλοι και βολές πυροβολικού

Την αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού στρατού μια ημέρα μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς και τις βολές πυροβολικού κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δείτε ακόμα – Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται, οι βολές πυροβολικού ήταν προειδοποίηση για τις «επαναλαμβανόμενες προκλήσεις του εχθρού στη μεθόριο», μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Αναχαιτίσεις στα σύνορα

«Στο εξής, ο στρατός μας δεν θα επιτρέψει ποτέ καμία πρόκληση από τους εχθρούς που κλιμακώνουν τη στρατιωτική ένταση στην κορεατική χερσόνησο», ανέφερε και απείλησε με «συντριπτικά στρατιωτικά αντίμετρα».

Βορειοκορεατικά μαχητικά πέταξαν χθες Παρασκευή κοντά στα σύνορα των δύο χωρών και αεροσκάφη της νοτιοκορεατικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν για να τ’ αναχαιτίσουν.

Το επεισόδιο αυτό είναι το δεύτερο μέσα σε μία εβδομάδα με εμπλοκή μαχητικών και σημειώνεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024